Koronavírus Zalában

2020.04.23. 19:00

Ismét indiai célokra „lőhet” Major Veronika, de most is csak Keszthelyről

Major Veronika nemrég ugyancsak a távoli földrészen lőtt és szombaton újabb versenyre készül Indiában… Normál esetben nem lenne semmi meglepő az ilyen és hasonló felvezetésben pár hónappal a tokiói olimpia előtt, csakhogy az élet másként rendelkezett. Mindazonáltal a leírtak igazak, annyi különbséggel, hogy a Keszthelyi BEFAG Erdész LK olimpiai kvótás, világkupagyőztes, Európa-­bajnoki ezüstérmese egy újabb indiai szervezésű online versenyen vesz részt a hét végén is.

Kerkai Attila

Major Veronikának fontos, hogy legyen kihívás és persze verseny a mostani helyzetben is

Fotó: ZH

– Nem voltam elégedett az elért 569 körrel, de ez volt az első ilyen verseny, amin részt vettem – vont gyorsmérleget a végül a koedukált mezőnyben 4. helyen végzett kiválóság, amikor megkerestük. Major Veronika továbbra is Keszthelyen edz, s bár az ­olimpiát elhalasztották egy évvel, a munka nem állhat le. – A konferenciahívásban mindent hallottam, hogy közben ki mit beszél. Ez zavaró volt, nem annyira ideális, viszont remek kihívás volt ez a verseny.

Mint megtudtuk az olim­piai kvótás pisztolyostól, a Magyar Sportlövők Szövetsége is támogatja, hogy a mostani ­helyzetben, aki csak tud, nevezzen a hasonló viadalokra. Amikor az indiai szervezőktől megérkezett az értesítés a verseny szervezéséről, Major Veronika sem sokat hezitált, és nevezett.

Major Veronikának fontos, hogy legyen kihívás és persze verseny a mostani helyzetben is
Fotó: ZH

– Technikailag annyi a dolgunk, hogy bekapcsolódunk egy konferenciabeszélgetésbe, a telefonom egy állványra tettem, ami rám volt irányítva, a laptop pedig a céltáblára lett állítva – avatott be a részletekbe bennünket a kiválóság, aki azt is elárulta: szombaton is lőni fog. – Újabb verseny lesz, ezen is indulok, ugyanaz az indiai csoport szervezi ezt is, mint a legutóbbit. Izgalmas és érdekes verseny, ebben a nehéz időszakban ez is kell, kár lenne kihagyni. Versenyezni kell, ez most erre kiváló alkalom.

Major Veronika szerencsére idehaza is tud készülni, s most, hogy kitavaszodott, nemcsak Keszthelyen, hanem már a gyenesdiási lőtéren is egyre többet fordul meg.

– Itt, Keszthelyen a 10 méteres célra, kint, Gyenesdiáson pedig a 25 méteres számra tudok lőni, szerencsére most, hogy az idő is kedvez neki, többet vagyok kint is – beszélt a mindennapokról is Major Veronika. – A gyógytorna és más erősítőgyakorlatoknál pedig kihasználjuk az internet adta lehetőségeket, online tartom a kapcsolatot a szakemberekkel.

A legutóbbi beszélgetésünk alkalmával elhangzott: azzal, hogy az olimpia egy évvel eltolódik, lehet, hogy ő is előbb kap pihenőt… Egy hosszabbat, hogy kellőképpen feltöltődjön a későbbi, immár az ötkarikás játékokra való felkészülésre. Amikor erre is rákérdeztünk, kiderült: az ő esetében azért a „fegyvermentes” időszakok számára inkább kényszerből vannak…

– Igazából nem akarok ilyeneket, nem szeretem őket, viszont szükségesek és kell tartani olykor pihenőt is – árulta el. – Háromhetente van egy öt-hat napos pihenő, legutóbb húsvét előtt volt egy ilyen. Ahhoz, hogy az új dolgokat az ember el tudja raktározni, kell egy kis szünet, hogy az új információ­kat fel lehessen dolgozni, hasonlóan a tanuláshoz. A pihenő időszakokban most jól is jön a szabadidő.

Beköltöztem az új lakásba, amihez tartozik egy kis kert, amit tavaszra gyorsan rendbe tettünk. Most következhet a lakás. Ha majd azzal is végzek, majd akkor kell kitalálnom, mit is csináljak, amikor éppen pihenő következik…

Az indiai célok amúgy Major Veronika számára szép emlékeket ébreszthetnek, hiszen tavaly Újdelhiben nyert világkupát és ott harcolta ki az olimpiai kvótát is úgy légpisztolyban, mint sportpisztolyban. Sőt, a sportpisztolyos számban világcsúccsal lett aranyérmes, ami továbbra is az ő nevéhez fűződik, derül ki a nemzetközi szövetség legfrissebb nyilvántartásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában