Koronavírus Zalában

2020.03.13. 20:56

Zalában is leállt a kosárlabdaélet

Hiába készülődtek a csapatok, hogy ha zárt kapuk mögött, de folytatódhatnak a bajnoki küzdelmek, pénteken kora este megszületett a döntés, amit a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hozott meg: szombattól felfüggesztették az összes hazai bajnokságot, beleértve az élvonaltól az utánpótlás-sorozatokat is.

Kerkai Attila

Mostantól mindenki vár (a képen Nagy Dóra, a ZTE NKK irányítója), hogy egyáltalán folytatódhat-e a bajnoki sorozat. Kedden erről is dönt az MKOSZ elnöksége

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Napközben még mindenki készült az újabb fordulóra, igaz, már zárt kapuk mellett. Az NB I. A csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata szombaton a Kecskemét csapatát fogadta volna, Ante Nazorral, a ZTE KK vezetőedzőjével beszélve a horvát szakember elmondta, tanulni akarnak a szerdán Szegeden elkövetett hibáikból, amik a vereséghez vezettek. A nők élvonalában a ZTE NKK szombaton a Vasashoz utazott volna, és a 22. forduló az alapszakasz utolsó körének számított. Volna, de nem rendezik meg.

A szövetség pénteken dél­előtt kikérte az élvonalbeli csapatok véleményét arról, hogy miként állnak a szombati bajnoki találkozókhoz. Közben Lóránt Péter, a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, a Paks játékosa a többi együttes csapatkapitányával egyeztetett, és ők is azt kérték a szövetségtől, hogy függesszék fel a bajnoki küzdelmeket. Napközben beszéltünk Stárics Kornéllal, a ZTE KK ügyvezetőjével, aki elmondta: a csapat tagjaival beszéltek, hagytak időt nekik, hogy eldöntsék: akarnak játszani, vagy sem. Az ügyvezető elmondta, játékosaiktól az a válasz érkezett, hogy ők a klub döntését maximálisan elfogadják.

Mostantól mindenki vár (a képen Nagy Dóra, a ZTE NKK irányítója), hogy egyáltalán folytatódhat-e a bajnoki sorozat. Kedden erről is dönt az MKOSZ elnöksége Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ami az lett, hogy a ZTE KK is azt a választ küldte (amúgy a szombati vendég, a Kecskemét is ezt szerette volna) az MKOSZ-nek, hogy ne legyen mérkőzés már szombaton sem. A csapatok álláspontja egyértelmű volt. A ZTE NKK női együttesénél szintén az a döntés született, hogy a csapat nem utazik el szombaton a Vasas otthonába.

Ezek után Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke – egyeztetve az elnökség többi tagjával – azt a döntést hozták, hogy felfüggesztik a bajnokságokat.

– A klubok mellett számos játékossal egyeztettem. Egyhangú volt a válasz, ez csak megerősített abban: meg kell állítanunk a bajnokságot. Persze legalább ennyire fontos visszajelzés a csapatok részéről jött válasz a délelőtti kérdésünkre, ők is úgy döntöttek, nem kockáztatnak, nem utaznak el a soros mérkőzésükre – nyilatkozta Szalay Ferenc az MKOSZ honlapjának.

Nem elhanyagolható kérdés: a bizonytalan helyzetben meddig edzenek tovább a csapatok, a külföldi játékosok közül ki mondja azt, hogy haza akar térni, satöbbi… Egyelőre várni kell. A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ elnöksége a március 17-én tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában