„Rossz, hogy kimondták, de jobb a bizonytalanságnál”

2020.03.25. 19:23

Major Veronika továbbra is készül Tokióra

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentése, miszerint a nyárra tervezett tokiói olimpiát 2021-re halasztják, Major Veronikát, a Keszthelyi BEFAG LK kiváló sportlövőjét is érintette. A világkupa-győztes és Európa-bajnoki bronzérmes pisztolyos versenyző már tavaly megszerezte az induláshoz szükséges kvótát, ám érthető módon most minden idei tervet át kell neki is írnia.

Kerkai Attila

A bajnoknő nem áll le, folytatja a munkát

Fotó: SZP

Major Veronika továbbra is készült, noha az egész világból sorra érkeztek az aggasztó hírek a koronavírus-járvány miatt. A BEFAG keszthelyi létesítményében biztosított számára, hogy edzeni tudjon, edzője, Keczeli Zoltán szerdán is itt várta.

– Hogy őszinte legyek, nem ért váratlanul a dolog, hiszen ennek be kellett következnie – állapította meg Keczeli Zoltán, amikor megkerestük. – Eddig hetente kétszer lőtt légpisztollyal és kétszer sportpisztollyal Vera, hogy szinten tartsuk, hiszen a bevezetett intézkedések miatt a tervezett felkészülés is már átalakult. És most már biztos, hogy az év hátra lévő részét is újra kell írnunk… Erről nem még nem egyeztettünk a szövetségi kapitánnyal, hiszen a halasztás egy napja történt meg, ám úgy gondolom, hogy Vera tervezett pihenőjét most előbbre kell hozni. Eredetileg az olimpia után kapott volna egy hosszabb időt a feltöltődésre. A pihenés felcserélése pedig azért is lenne célszerű, hiszen utána neki kell állni a felkészülésnek a jövő évben rendezendő játékokra. Természetesen a későbbi versenyprogram is átalakul, hogy miként, erről ma még senki sem tud semmit.

Major Veronika pedig higgadtan értékelte a kialakult helyzetet, de ami biztató, hogy ő továbbra is készül. Mégpedig a tokiói olimpiára.

A bajnoknő nem áll le, folytatja a munkát
Fotó: SZP

– Miután elolvastam a hírt a halasztásról, az ágy szélén ülve szomorkodtam egy kicsit, de aztán elkezdtem az aznapi itthoni edzést, hiszen egy hete, a veszélyhelyzet kihirdetése óta nekem is megváltozott a napi ritmusom. Az olimpia halasztásáról nem mi, sportolók döntöttünk, szomorú vagyok, de ha már így alakult, akkor legalább még többet tudok készülni Tokióra. Rossz, hogy kimondták, de jobb a bizonytalanságnál, és nagyon bízom abban, hogy ez volt a lehető legjobb döntés.

A hogyan tovább Major Veronika esetében is érdekes, hiszen rengeteget készült, most kezdett volna igazán a verseny és az olimpia lázában égni, de most le kell állni. Tényleg leáll?

– Edzek tovább, nem vagyok kitéve veszélynek, hiszen a légfegyveres lőteret gyakorlatilag most csak én használom, utána meg itthon vagyok – hallottuk tőle és persze a folytatásról, az elképzeléséről is beszélt. Itthon száraz edzéseket is tudok végezni, amikor csak gyakorlom a célra tartást, nem lövök. Unalmas, viszont azt nem tudnám most megtenni, hogy hirtelen ne vegyek fegyvert a kezembe. Kell, hogy legyen pisztoly a kezemben, különben bezsonganék. A későbbiekről pedig majd egyeztetünk, hogy hogyan folytatjuk majd a felkészülést. Maradnak a postaversenyek: aki tud, hazai környezetben lő és elküldi a versenyszervezőnek az eredményt. Régen is rendeztek ilyen viadalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában