„Hiányzik a játék!”

2020.03.29. 20:05

Babati Benjaminnak kijutott a kényszerpihenőkből

Nem mondhatni, hogy az elmúlt egy év éppenséggel a legjobb időszaka Babati Benjaminnak, a ZTE FC labdarúgóinak csapatkapitányának. Kényszerpihenőkkel teli időszak volt ez számára, és most is éppen kényszerpihenőn van. Sovány vigasz számára, hogy nincs egyedül, gyakorlatilag az egész sporttársadalom vár…

Kerkai Attila

Babati Benjamin (kékben) azt mondja, talán most jöhetett volna formába, de megint jött egy szünet, amit senki sem várt…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Egy esztendeje élete legjobb formájában várta Babati Benjamin is a labdarúgó NB II szezonjának hajráját. A ZTE FC haladt a bajnoki cím és a feljutás felé, a zalaiak saját nevelésű támadója pedig lőtte a gólokat. Szezonbeli 15. találatát is megszerezte 2019. március 17-én Dorogon, ám a 22. percben le kellett cserélni. Részlegesen elszakadt a combizma. Május elsején visszatért, Cegléden a második félidőben lépett pályára, a ZTE nyert és bebiztosította feljutását, ám Babati Benjamin rásérült és a szezon során már nem lépett pályára.

– A mostani pályafutásom legrosszabb idénye – ismerte el Babati Benjamin, amikor a mostani kényszerpihenő alatt megkerestük. – Az előző szezonom meg a legjobb volt, leszámítva persze a végét. Az elmúlt egy évben tényleg alig játszottam a sérülések miatt, hiszen az ősszel Debrecenben újra megsérültem, megint kihagytam, nem tudtam így formába kerülni. Most, hogy kezdett visszajönni az erőm, most meg jött a járvány és a pihenő.

Babati Benjamin (kékben) azt mondja, talán most jöhetett volna formába, de megint jött egy szünet, amit senki sem várt… Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Hogyan telik ez a mostani időszak, bár sejteni lehet, hogy nem éppen mozgalmasan…

– Megkaptuk az edzésprogramot, egyénileg készülünk, de a labda nélküli dolgok mindig unalmasak. Nagyon hiányzik a játék! Nem vagyok ezzel egyedül, de legalább tartjuk a kapcsolatot a fiúkkal egy zárt csoportban és megbeszélünk mindent. Éppen Bőle Lukácsot köszönjük fel szépen, akinek születésnapja van.

– Azt meg sem kérdezem, hogy véleménye szerint mennyire jött rosszul csapat számára a mostani szünet…

– Ne is mondja… Amilyen formában volt a brigád, nem tudtam volna elképzelni, hogy gondot okozna a bent maradás kiharcolása. Az utolsó kör előtt, vagyis, az utolsó tizenegy fordulót megelőzően azt mondtam a többieknek: ha öt meccset megnyerünk, akkor biztos a további NB I-es indulásunk. Lement három forduló, szereztünk két győzelmet a Mezőkövesd és a DVSC ellen, a Fradival pedig ikszeltünk. A csapatban benne volt még a további bravúrok lehetősége is, amellett, hogy hazai pályán olyan ellenfelek következnének, akiket igenis meg lehetne verni.

– Csakhogy várni kell. Ön szerint meddig?

– Ez tényleg ne tőlem kérdezze, mert fogalmam sincs. Készülünk, és várjuk a híreket. Többet most nem tehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában