Sakk

2020.02.02. 20:18

Tungsram Aquaprofit NSK: Nagy meccsen nagy győzelem

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság ötödik fordulójában a Pénzügyőr vendége volt a bajnoki címvédő Tungsram Aquaprofit NSK csapata, mely végül fölényes győzelmet aratott.

Khüne László

Kántor Olivér, a kanizsaiak fiatal játékosa is hozta a győzelmet, csapata pedig fontos és fölényes sikert aratott Fotó: Szakony

Morihana Pénzügyőr SE – Tungsram Aquaprofit SE 2,5:9,5 Budapest. Eredmények (elöl a hazaiak): Sarics – Csigajev 0-1, Buhmann – Volokityin 1-0, Brkic – Bánusz döntetlen, Horváth Cs. – Balogh Cs. döntetlen, Horváth J. – Márkus 0-1, Hujbert – Ivanisevics 0-1, Seres – Kántor 0-1, Szük – Horváth D. 0-1, Gara A. – Aczél 0-1, Bakos – Medvegy döntetlen, Szeberényi – Ribli 0-1, Karácsonyi – Gara T. 0-1.

Kántor Olivér, a kanizsaiak fiatal játékosa is hozta a győzelmet, csapata
pedig fontos és fölényes sikert aratott Fotó: Szakony

A kanizsaiaknak az okozott a sakk bajnokijuk előtt fejtörést, hogy a „vámosok” milyen erősségű csapatot vonultatnak fel ellenük. Azaz, mozgósítanak mindenkit, vagy légiósok nélkül próbálják letudni a meccset. Nos, hozták a külföldieket, a kanizsaiak viszont hozták a legjobb formájukat. – Gyakorlatilag a legerősebb összeállításában ült asztalhoz a Pénzügyőr, és így sikerült fantasztikus teljesítménnyel óriási eredményt elérnünk – fogalmazott a kanizsaiak csapatvezetője, Papp Nándor. – A házigazda hozta a három idegenlégiósát, nem úgy, mint a Pakssal szemben, viszont mi nagyot játszottunk. Külön kiemelném orosz nagymesterünk, Makszim Csagajev bemutatkozását, aki fölényesen, imponáló módon nyerte partiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában