őrzik a 2. helyet a csoportban

2020.02.19. 21:24

Kanizsai Vadmacskák: közel 30 pontos siker idegenben

A női amatőr kosárlabda NB I 16. fordulójában idegenben aratott győzelmet a Kanizsai Vadmacskák.

Kühne László

Bánhegyi Beatrix 11 ponttal járult hozzá a sikerhez

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Pilis Basket–Kanizsai Vadmacskák SE 66-92

(14-15, 15-26, 22-24, 15-27)

Piliscsaba, 50 néző. Jv.: Major Á., Lővei L.

Kanizsa: Fuisz 20/6, Kovács R. 6, Baa 22, Bánhegyi B. 11, Budai 21. Csere: Zsámár P. 10, Csuha 2, Horváth L., Füredi, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Bánhegyi Beatrix 11 ponttal járult hozzá a sikerhez
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A 6. percre Budai Dorina és Baa Dominika pontjaival ellépett ellenfelétől a KVSE, de a hazaiak nem adták fel a küzdelmet és a Vadmacskák védekezési hibáit kihasználva ott maradtak ellenfelük nyomában. A második tíz perc nem kezdődött a legjobban a dél-zalaiak számára, hiszen hétpontos hátrányba kerültek. A meccs 16. percében aztán egyenlítettek, attól kezdve pedig futószalagon gyártották a jobbnál jobb helyzeteket, biztos előnyt szerezve a találkozó második felére. Nagyszünet után főleg Budai centerjátékával és Fuisz Viktória távoli dobásaival tartotta előnyét a Kanizsa. A záró tíz percben a zalaiak tovább javultak, és Bánhegyi Beatrix kosaraival már húsz pont fölé nőtt a különbség, s erre a végjátékában Baa és Budai is rátett egy-egy lapáttal. A nagy különbségű győzelemmel a KVSE őrzi 2. helyét a csoportban.

Jók: az egész kanizsai csapat.

Gábor Erzsébet: „A mérkőzést igazi csapatmunkával nyertük meg, illetve a második és negyedik negyedben nyújtott jó teljesítménnyel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában