A juniorok Somogyjádon, a felnőttek pedig Pécsett vettek részt válogatóversenyen

2020.02.03. 19:57

Kanizsai és tófeji birkózók dobogós helyezései

Somogyjádon zajlott le az év első válogatóversenye a juniorkorú birkózóknál.

Kerkai Attila

A juniorválogatón szerepelő zalai versenyzők közül Nemes Benjamin, Magasházi Mercédesz és Molnár Bálint Fotó: ZH

De nem csak ebben a korosztályban és helyszínen léptek szőnyegre a három zalai birkózóklub tagjai a hét végén. A somogyjádi juniorválogatón mindkét fogásnem képviselőinek rendeztek versenyt, valamint lányok is képviselték Zala megyét. A hölgyeknél a Kanizsa BSE színeiben versenyző, 62 kg-os horvát Iva Geric a második helyen végzett, míg a 76 kg-os kategóriában szintén ezüstérmet szerzett a tófeji Kerámia SE Tófej versenyzője, Magasházi Mercédesz. A szabadfogásúak mezőnyében a kanizsai Nemes Benjamin 125 kg-ban bronzérmet szerzett, illetve pontszerző, ötödik helyen végzett még a zalaegerszegi Molnár Bálint is a 67 kg-osok között.

A juniorválogatón szerepelő zalai versenyzők közül Nemes Benjamin,
Magasházi Mercédesz és Molnár Bálint Fotó: ZH

A Zalaegerszeg BSE felnőtt versenyzői sem pihentek, ők a Pécsett megrendezett felnőttválogatón indultak. Tornyos Dorina az 50 kg-ban ötödik lett, míg a kötöttfogású, 63 kg-os súlycsoportban induló Molnár Benjamin a második helyen végzett.

A tófeji birkózókat Szanati József, a kanizsaiakat Szatmári Zsolt és Farkas András, a zalaegerszegieket pedig Berzicza Ferenc és Gerencsér Zoltán edzők készítették fel a versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában