diákolimpia

2020.02.24. 19:06

Érem nélkül is büszkék lehetnek a tófeji grundbirkózók

A  Pécsett megrendezett  grundbirkózó  országos diákolimpiai döntőben a tófeji Kincskereső Általános Iskola  négy csapattal képviselte megyénket. Az országos döntőbe 120 iskola 1200 tanulója közül korosztályonként 12 csapat jutott be.

Kerkai Attila

A lányok is megállták a helyüket a legjobbak között Fotók: ZH

A lányok kezdték a küzdelmeket és a tófejiek I. korcsoportos együttese – Bertók Tímea (24 kg), Tóth Csenge (28 kg), Batta Jázmin (32 kg), Vég Vivien (37 kg), Káli Szandra (43 kg), Kardos Seron (+43 kg) – 3 győzelemmel és 2 vereséggel 5. helyen végzett, míg a II. korcsoportos együttes – Sali Hanna (24 kg), Tóth Regina (27 kg), Németh Cintia (31 kg), Hegedűs-Nagy Eszter (37 kg), Vígh Nikol (40 kg), Erdélyi Friderika (45 kg), Kámán Fruzsina (+45 kg) – 5 győzelemmel és 1 vereséggel a 7. helyet szerezte meg. A csoportmérkőzések során körbeverés alakult ki, ami nem kedvezett a tófejieknek, és már akkor eldőlt, hogy maximum a hetedik helyen végezhettünk, amit sikerült is megszerezni.

A lányok is megállták a helyüket a legjobbak között Fotók: ZH

A fiúk küzdelmében a Kincskereső iskola I. korcsoportos csapata – Jordán Zsolt (20 kg), Jenei Ákos (24 kg), Kardos Leonídász (28 kg), Pataki Ajtony (28 kg), Lukács Levente (32 kg), Lestár Nimród (37 kg), Orsós Richárd (43 kg), Németh Patrik (+43 kg) – „lemásolta” a lányok teljesítményét, azaz 3 győzelemmel, 2 vereséggel 5. helyen végzett. A II. korcsoportos fiúegyüttes – Orsós Tamás (24 kg), Somogyi Armandó (28 kg), Batta Bence (32 kg), Kaposvári Dominik (37 kg), Tóth Nimród (43 kg), Bóha Levente (49 kg), Lakatos Mátyás (+49 kg) – csoportjában minden mérkőzését megnyerte, majd magabiztosan nyert a negyeddöntőben is. Az elődöntőben viszont nem bírt budapesti ellenfelével, később a bronzmérkőzésen óriási csatában maradt alul a házigazda pécsiekkel szemben, így végül a 4. helyet szerezte meg.

A fiúk között döntős két tófeji csapat Szanati József testnevelővel

Két iskola volt csupán az országos döntőben, amely négy csapattal képviseltette magát, a tófeji, és ez is nagy szó a zalai tanintézmény részéről.

A tófeji iskola diákjait Szanati József testnevelő készítette fel az országos döntőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában