Beköszönt a tavasz a kézilabda NB II-ben is

2020.02.05. 20:00

Az Az Egerszegi KK hazai vereséggel kezdte az évet

A női kézilabda NB II Északnyugati csoportjában az Egerszegi KK kedden hazai pályán lejátszotta első idei bajnoki mérkőzését. Ugyanez a pillanat a Hévíz és a Tungsram számára az előttünk álló napokban következik el.

GI, JI, KL

A csoport 11. helyén álló Egerszegi KK legeredményesebb játékosa a 11 gólos Borbély Lili volt a keddi meccsen Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Északnyugati csoport:

Egerszegi KK–

Mosonmagyaróvári KC U22

27-29 (13-17)

Kölcsey-gimnázium. Jv: Bab, Szincsák.

EKK: Tállai – Pem 6, Hári 1, Balogh V. 1, Borbély 11, Jáger, Szabó M. Csere: Becze-Szabó E. 1, Csata 5, Leszkován, Blaskovics, Gotthárd 2, Kovács. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az első félidőben a vendégek nyitott védekezése nem feküdt a hazaiaknak. Az EKK nem játszott elég pontosan, illetve játékosai sok bosszantó hibát követtek el, melyeket a tabella 2. helyén álló vendég gárda rendre góllal büntetett. Fordulás után feljavult a zalai védekezés, a házigazda visszajött a meccsbe, melynek utolsó harmadát sikerült nyílttá tennie. Az EKK egy gólra is felzárkózott, de egy hiba és egy játékvezetői tévedés megpecsételte a sorsát.

Csatáné Balogh Beatrix: „Az első félidőben nem találtuk a fogást a keményen védekező ellenfélen. Fordulás után összeállt a játékunk, volt esélyünk a fordításra, de nem tudtunk élni ezzel.”

A csoport 11. helyén álló Egerszegi KK legeredményesebb játékosa
a 11 gólos Borbély Lili volt a keddi meccsen Fotó: Katona Tibor

Délnyugati csoport:

A Hévíz SK a bajnokság kezdetén jelentős átalakuláson ment át, ennek eredménye, hogy az őszi idényt a 10. helyen fejezte be a gárda, az utolsó három mérkőzésén gyűjtött 6 ponttal. A keretből télen Vágó Marietta Debrecenbe távozott, Balogh Blanka viszont felépült sérüléséből, így ismét 11 fős keret áll Baranyai Norbert edző rendelkezésére. A felkészülést januárban heti három edzéssel kezdték, később edzőmeccseken gyakoroltak. A tavaszt pénteken, hazai pályán, a Siófok U22-es fiataljai ellen kezdik 18 órakor, majd Kozármislenybe utaznak, illetve a PEAC-ot fogadják. A bajnokság meghatározó csapatai ezek, s bár a zalaiak nem feltartott kézzel várják a küzdelmet, számukra várhatóan a szezon második felében nyílik majd igazán lehetőség győzelmek szerzésére. A hévíziek célja felzárkózni a középmezőnyhöz és elérni a magabiztos bennmaradást.

A Tungsram SE Nagykanizsa vasárnap Szekszárdon kezdi a szezont tavaszi részét.

– Január 6-án kezdtük a felkészülést, gyakorlatilag változatlan kerettel – mondta el a kanizsai edző, Tóth László. – Kovács Boglárka bokaszalag-szakadás miatt hosszabb időre kidőlt a sorból, de a szekszárdi meccsünk után azért következik néhány olyan mérkőzés, melyeken 3-4 pontot minimum szeretnénk szerezni, és kínálkozik is erre esély.

A bajnokság második felének 2 pontjával a sereghajtó pozícióból fut neki a kanizsai együttes, mely a téli felkészülés során háromszor nyert, egyszer pedig kikapott.

– Ebből nem vonnék le messzemenő következtetést, hiszen a felkészülési találkozóink a múlt nyáron is jól sikerültek – mondta ennek kapcsán Tóth László. – De az biztos, hogy a csapat becsülettel készült az elmúlt hetekben, és reméljük, hogy ennek meglesz az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában