Száz nap múlva Giro-rajt

2020.01.31. 11:30

Május 11-ig egyre több lesz a rózsaszín Nagykanizsán is

Csütörtökön, 100 nappal a Giro d’Italia kerékpáros körverseny fővárosi rajtja előtt egy éjszakára rózsaszínbe borult Zala megye több nevezetes épülete.

Benedek Bálint

Rózsaszín fénybe borult a Csónakázó-tavi kilátó

Fotó: Szakony

A „Pink Night” elnevezésű rózsaszín fények éjszakája keretében Nagykanizsán a Csónakázó-tónál található 48 méteres kilátót világították ki. Mint ismert a 103. Giro d’Italia első három szakaszát Magyarországon rendezik meg május 9. és 11. között, és a hazai záró szakaszon a mezőny a kanizsai Fő utcán ér be a célba. A dél-zalai város természetesen programok sorával készül a körverseny befutójára, és a kilátó kivilágítására is ünnepséget szerveztek. Az eseményen zenei aláfestés mellett a Kanizsai Futóklub fejlámpás „Giro d’Csótónk” futást szervezett. De köszöntötték a lapunk Tündérszépek 2020 versenyén királynőnek választott, Tótpeti Lilit, valamint teát kínáltak a Giro lógójával ellátott bögrékben.

Az Erzsébet téri kerékpáros szobron is a közelgő nagy versenyre utal a rózsaszín sál
Fotó: Szakony Attila
Rózsaszín fénybe borult a Csónakázó-tavi kilátó
Fotó: Szakony

A rózsaszín fények éjszakáján, a világítótoronnyá alakult kilátónál Balogh László polgármester elmondta: május 11. történelmi jelentőségű nap lesz a város életében, hiszen a világ második legnépszerűbb körversenyének mezőnye száguld majd a kanizsai utcákon. Az eseményt 200 országban körülbelül 800 millióan kísérik figyelemmel, a helyszínen nagyjából húszezer hazai és külföldi turista szurkolhat.

– Egy ekkora rendezvény természetes velejárója, hogy néhány napra megváltozik az élet a városban, ami kiemelten az autósokat és közösségi közlekedésben részt vevőket érinti – fogalmazott a városvezető. – A különféle médiákon keresztül, illetve az internetes közösségi oldalakon igyekszünk folyamatosan tájékoztatni a lakosságot a várható lezárásokról, változásokról és egyéb tudnivalókról. Illetve bemutatjuk a Giro teljes mezőnyét, a csapatait és azok legjobbjait, hogy mire május 11-én Nagykanizsára érnek, már arcról felismerhessük őket, s akár kezet is rázhassunk velük.

A kivilágítás most csak egy éjszakára szólt, ám ahogy közeledik a Giro d’Italia nagykanizsai befutója, egyre több épületen, köztéri szobrokon jelenik meg valamilyen formában a pink szín. Nemrégiben Pere-Horváth Krisztina a polgármesteri kabinet munkatársa kötött sálat az Erzsébet téri Testvérvárosok kútján, a kerékpáros nyakába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában