Ivánkovics emléktorna

2020.01.22. 20:00

Az egerszegi kosárlabda múltja és jövője egy helyen

A hétvégén negyedszer rendezték meg a megyeszékhelyen a kosárlabdázók Ivánkovics István Emléktornáját.

Jóna István

Kámán Tamás dedikálta is a 2010-es siker képeit

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Az Apáczai MK tornatermében egy vasi (Ifjú Sólyomfiókák) és három helyi (Egerszegi Zsebibabák, Zalakerámia-ZTE KK, Ricsilla) klub 2009–2010-es születésű fiataljai mérték össze tudásukat.

Az első találkozó utáni megnyitón Gecse Péter alpolgármester arról beszélt, milyen fontos megőrizni a múlt értékeit, hiszen példaként szolgálhatnak az utánunk következőknek. Ennek jegyében a szervezők az intézmény galériáján korabeli fotókból összeállított kiállítással is emlékeztek Ivánkovics Istvánra, a ZTE 1978-as NB II-es bajnokcsapatának centerére. A Zalaegerszeghez örökké hű néhai sportember felesége és testvérei mellett Góczán Gábor, Vágvölgyi Tamás, Nagy József és Szűcs József is eljött emlékezni.

Kámán Tamás dedikálta is a 2010-es siker képeit
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Csizmadia László, a Városi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője a ZTE KK fantasztikus, 2010-es évéből (bajnoki cím és kupagyőzelem) is felvillantott epizódokat fotóriporterük, Katona Tibor képei segítségével. A sikercsapatot annak kapitánya, Kámán Tamás képviselte.

A megnyitón rövid videóban mondták el személyes emlékeiket Ivánkovics István egykori csapattársai. Szántó Róbert helyi vállalkozó és törzsszurkoló jóvoltából pedig Polster Péter, Trepák Zoltán, Bencze Tamás és Gáspár Dávid mezei is láthatók voltak a galérián.

A pályán a kenguru korosztályú csapatok remek hangulatban vetélkedtek. A döntőt a szombathelyi Sólyomfiókák nyerték 63-45-re a ZTE KK ellen, a bronzérem a Zsebibabákat 55-45-re legyőző Ricsilláé lett. Az All Star ötös: Szalai Szonja (Zsebibabák), Németh Léna (Ricsilla), Szendrő Márton (Sólyomfiókák), Kása Levente és Lovasi Andor (ZTE KK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában