Fontos három pont

2020.01.20. 20:09

A kapu előtt nem koncentráltak eléggé a kanizsai futsalosok

Gólzáport nem hozott, ám nem kis izgalmakat tartogatott és végül fontos három pontot fialt a Nagykanizsa Futsal Club idei első bajnoki mérkőzése az NB II Nyugati csoportjában.

Kühne László

Fehér mezben a két kanizsai gólszerző, Szalai (balról) és Bogyó

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsai Futsal Club–Tihanyi FC 2-1 (0-0)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Vass I.

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. – Schuller, Kollár P., Bogyó, Szakmeiszter J. Csere: Simon M. (kapus), Horváth E., Csavari, Szalai D., Koronczai. Edző: Bagó Gábor.

Gólszerzők: Szalai D. (24.), Bogyó (28.), illetve Hoffer (22.).

A dobogón telelt, és már jó ideje nem vívott bajnoki mérkőzést a Nagykanizsa FC, mely a második helyen tanyázva várta a Balaton-partról és a 8. helyről érkező vendégeket. A két csapat még az ősszel, a 7. fordulóban igencsak gólgazdag összecsapást vívott, amit a zalaiak – többek közt Kollár Péter mesterhármasának köszönhetően – 8-4-re nyertek meg végül. A hazaiaknál különös izgalommal készülhetett az összecsapásra a felnőtt keretbe először bekerült, 16 éves Csavari Benjámin.

Fehér mezben a két kanizsai gólszerző, Szalai (balról) és Bogyó
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A két csapat között a táblázaton mutatkozó jelentős különbség ellenére az első játékrészében nem esett gól. Ráadásul fordulás után a vendégek szereztek vezetést, de a Kanizsa viszonylag gyorsan egyenlíteni tudott. Szalai Dániel után pedig hamarosan Bogyó Károly is betalált (a csoport góllövőlistájának éllovasa most volt 25. alkalommal eredményes a bajnokságban), erre pedig a Veszprém megyeieknek már nem volt válaszuk. A Kanizsa fontos három ponttal lett gazdagabb.

Bagó Gábor: „A játékunk ugyan kicsit akadozott, de így is végig irányítottuk a mérkőzést. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt és nagyobb arányban is nyerhettünk volna, ha az utolsó passzokra és a kapu előtti szituációkra valamivel jobban koncentrálunk. Örülünk a győzelemnek. A folytatásban két fontos mérkőzés következik, ami az alapszakaszban a dobogós helyekről fog dönteni.”

A kanizsaiak jövő pénteken (20 óra), a 20. fordulóban a közvetlen üldöző PTE-PEAC-ot látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában