első három szakaszát rendezik Magyarországon

2019.12.01. 20:00

Giro Hungary: szó volt az útlezárásokról is

A Giro Hungary 2020 szervezőcsapata a verseny magyarországi útvonala által érintett 66 település vezetőinek tartott prezentációt a fővárosi Millennium Házában.

Benedek Bálint

Balogh László a Giro magyar útvonalát bemutató tábla előtt Fotó: ZH

A 103. Giro d’Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon jövő május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap 8,6 kilométeres fővárosi időfutam lesz, majd Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa szakasz következik. Az egyeztetésen Nagykanizsát Balogh László polgármester mellett Radics Bálint, a helyi Giro-akciócsoport vezetője képviselte.

Balogh László a Giro magyar útvonalát bemutató tábla előtt Fotó: ZH

– A szervezőktől pontos terveket kaptunk az elvégzendő területhatárolásokról, illetve útlezárásokról – mondta el Radics Bálint. – Bőven lesz teendőnk, hiszen szigorú szabályoknak kell megfelelnünk. Az esemény előtti napokban például szinte hermetikusan lezárjuk a belvárost, és ezzel kapcsolatosan természetesen még rengeteg igényt kell összehangolnunk. Az összefogás elengedhetetlen, amint számítunk a város lakosságának türelmére és támogatására is.

A kerékpárosok Zalakaros felől, a 7-es főúton érkeznek a városba, majd az elkerülőn haladnak tovább. A Magyar utcai körforgalmon át a Kemping utca, majd a Vár utca következik, hogy aztán szinte nyílegyenesen száguldjon a mezőny a Fő utcai befutóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában