Súlyemelés

2019.11.27. 21:18

Rácz Dániel első felnőtt érme

Oroszlány adott otthont a súlyemelők idei felnőtt magyar bajnokságának, melyen a ZTE SK versenyzője, Rácz Dániel bronzérmet szerzett a 61 kg-os súlycsoportban. 

Kerkai Attila

Mester és tanítványa: Papp Péter és Rácz Dániel is elégedett az országos bajnokságon történtekkel Fotó: ZTE Súlyemelő Klub

A ZTE Súlyemelő Klubot ketten képviselték a 2019-es felnőtt ob-n, egyaránt a 61 kg-os súlycsoportban: az örökifjú, 46 éves Papp Péter és tanítványa, a 20 esztendős Rácz Dániel. A verseny pedig úgy alakult, hogy a tanítvány legyőzte a mestert, hiszen Rácz Dániel 173 kg-os eredménnyel (78, 95) bronzérmes lett, Papp Péter 170 kg-mal (80, 90) a negyedik helyen végzett.

Mester és tanítványa: Papp Péter és Rácz Dániel is elégedett az országos bajnokságon történtekkel Fotó: ZTE Súlyemelő Klub

Rácz Dánielnek ez volt élete első felnőtt bajnoki érme, miközben Papp Péternek nem jött össze pályafutása 18. dobogós helyezése. Az eddigi 17 medál között van két arany-, hét ezüst- és nyolc bronz­érem. Papp Péter az első felnőtt bajnoki érmét még 1991-ben szerezte (egy bronzot), az első bajnoki aranya 1994-ből való, legutóbb pedig 2018-ban állt dobogón, amikor harmadikként zárt.

Papp Pétert arról kérdeztük: nem csalódott-e, hogy ezúttal elmaradt az érem.

– Így alakult, lemaradtam róla… – mondta. – De legalább Dani örülhetett, rá pedig én is büszke vagyok. Amúgy is a fiataloké a jövő. Az előzetes esélyek alapján Dani akár az aranyért is mehetett volna, én pedig a bronzért küzdöttem, de most így jött össze. Sűrű volt neki a november, két hét alatt ez volt a harmadik versenye. Ugyanakkor csalódottak sem vagyunk, jó eredményt ért el, örülök neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában