labdarúgó amatőr válogatott

2019.11.30. 18:43

Két meccs, két győzelem

Nagyszerű első napot teljesített tegnap a labdarúgó amatőr válogatottak ötcsapatos területi tornáján a zalai együttes. A Dobos Sándor vezette alakulat mindkét meccsét megnyerte Tatabányán, és élen áll a mai folytatás előtt.

Varga Andor

Fotó: Dallos István

A kétnapos vetélkedés azt hivatott eldönteni, hogy az Északnyugat-magyarországi csoport öt tagja (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye) közül melyik jut be a Lipóton a jövő hétvégén megrendezésre kerülő országos négyes döntőbe. Ahonnan egyébként a győztes már nemzetközi szintre léphet.

Fotó: Dallos István

A zalai csapat remekül indított tegnap: kétszer 30 perces mérkőzésen előbb a veszprémi együttest verte meg 1-0-ra, majd győzött Vas válogatottja ellen is, 2-0-ás különbséggel. Az első meccsen a csesztregi Nagy Bence szerezte a gólt, a másodikon pedig az andráshidai Tóth László és a gyenesdiási Bolla László volt eredményes.

- Nem is tudom, hogy a sorozat történetében Zala kezdett-e már két győzelemmel – fogalmazott a csapat edzője, Dobos Sándor. – Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik vállalták a válogatottságot és nagyon jó mentalitással, elszántan harcolnak a meccseken. A táv felénél kedvező helyzetben vagyunk, s majd meglátjuk, holnap mire leszünk képesek.

Fotó: Dallos István

A további eredmények: Győr-Moson-Sopron – Vas 4-1, Veszprém – Komárom-Esztergom 3-1, Komárom – Győr 1-0.

Fotó: Dallos István

Az eredménysorból a legérdekesebb talán az utolsó összecsapás, melyen a házigazda együttes legyőzte az előzetesen legerősebbnek gondolt Győr megyei válogatottat. Ennek nyomán a csapatok közül jelenleg a 6 pontos Zala a legjobb, mögötte 3 ponttal áll Veszprém, Győr és Komárom, majd a pont nélküli Vas zárja a sort. Vasárnap a zalai csapat előbb Komárom-Esztergom, majd Győr-Moson-Sopron megye válogatottjával játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában