Szomszédok a tabellán

2019.11.26. 20:05

Az újonc TFSE-MTK lesz szerda este a ZTE NKK vendége

A ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata szerdán (17 óra) a TFSE-MTK-t fogadja a bajnokságban. A zalai együttes új edzője, Horváth Zsófia most mutatkozik be a kispadon hazai környezetben.

Fehérben az egerszegi Keyona Hayes a Győr elleni meccsen. A ZTE NKK és a TFSE-MTK közelmúltjából közös vonás, hogy mindketten legyőzték otthon a kisalföldieket Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az egerszegiek a válogatott­szünet és az edzőváltás után magabiztos idegenbeli sikerrel folytatták a szezont a PINKK ellen, ám most sem számíthatnak könnyű estére, hiszen a tabellán egy győzelemmel és három helyezéssel előttük tanyázó újonc remek formában van.

– A kozármislenyi találkozó előtt azt mondtam a csapatnak: úgy menjünk ki a pályára, hogy az ellenfelünk ne tudja elkapni a ritmust – tekintett vissza bemutatkozó összecsapására Horváth Zsófia, a ZTE NKK vezetőedzője. – Kemény védekezést kértem, és hogy a koncentrációt igyekezzünk minél tovább fenntartani. A meccset jól is kezdtük, de aztán kiengedtünk kissé, amit az ellenfél ki is használt. A meccsen védekezésben és támadásban is voltak jó dolgok, olyan variációkat is sikerült megvalósítanunk, amit az időkéréseknél kértem, illetve az elmúlt héten gyakoroltunk. Természetesen mindkét térfélen van még hova javulnunk.

Fehérben az egerszegi Keyona Hayes a Győr elleni meccsen. A ZTE NKK és a TFSE-MTK közelmúltjából közös vonás, hogy mindketten legyőzték otthon a kisalföldieket Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A tréner elmondta: kicsit megkönnyebbült, hogy az első mérkőzésén sikerrel tudták venni az akadályt.

– Hálás vagyok a lányoknak, azért is, ahogy az elmúlt időszakban velem dolgoztak, illetve ahogy a PINKK-meccset komolyan vették – folytatta Horváth Zsófia, aki aztán rátért a szezon meglepetéscsapata, a TFSE-MTK elleni szerdai összecsapásra. – Rangadó vár ránk, hiszen a két csapat nagyon közel van egymáshoz a tabellán. A vendégek nagyon jó ritmusban kezdtek a szezonban és feljutóként remekül teljesítenek. Egységes a csapatjátékuk, ami nyilvánvalóan az egyik erősségük. Nagyon fontos mérkőzés lesz, amelyre maximálisan készülünk.

Az ellenfél oszlopa a két Jenkins, az irányító és a center, rájuk külön is figyelni fognak az egerszegiek.

– Kemény védekezést kérek a csapattól, ha megfelelően agresszívek leszünk ezúttal is, legyőzhetjük a fővárosiakat – vélekedett Horváth Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában