Egyszerre két torna a 24 órás viadalon

2019.11.07. 20:00

A XI. Szív Szerszámsziget Emléktorna „elindult”…

Elkészült a versenykiírás, és már lehet nevezni a XI. Szív Szerszámsziget Labdarúgó Emléktornára, amelyet 2020. január 3-4-én rendeznek Zalaegerszegen. Az immár egy évtizedes múltra visszatekintő hagyományos teremlabdarúgó torna roppant népszerű a megyében szerveződő csapatok között, így a szervezők sem sokat gondolkodtak a folytatáson.

Jóna István

Az idén januári, akkor X. Szív Kupa egyik jelenete. A sorozat hamarosan folytatódik Fotó: Archív/Katona

Fotó: Pezzetta Umberto

– Mindenképpen szerettük volna, hogy ne szakadjon meg a hagyomány, hiszen a városban egy komoly és nívós eseménnyé nőtte ki magát a futballszeretők körében ez az esemény. Minden évben sok csapat már indulás előtt érdeklődik nálunk, hogy folytatódik-e a sorozat – tájékoztatott Udvarhelyi András, a torna egyik ötletgazdája, szervezője.

Fontos változás a torna életében, hogy visszatérnek a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium tornatermébe.

Újdonság és egyben változás, hogy a januári viadal keretében kerül megrendezésre a VII. Bán István öregfiúk emléktorna, ezzel is segítve az elhunyt Bán István családjának, hogy az általuk elindított sorozat se szakadjon meg.

Az idén januári, akkor X. Szív Kupa egyik jelenete. A sorozat hamarosan folytatódik Fotó: Archív/Katona

– Felnőtt kategóriában 16 csapat nevezését, öregfiúk kategóriában 12 csapat nevezését fogadjuk el, melyre már mind­két kategóriában várjuk a csapatok jelentkezését. Az öregfiúk kategóriában az 1982. január 3-án vagy előtte született sportolók alkothatnak csapatot – folytatta Udvarhelyi András.

A szervezők szeretnék megőrizni a torna egyediségét jelentő 24 órás „tempót”, azaz a Szív Kupaként indult viadal pénteken estétől szombat estig jelent programot a labdarúgás szerelmeseinek non-stop meccsfolyammal. Természetesen az új helyszínen is mécsesek gyújtásával emlékeznek meg az elhunyt magyar és zalai sportolókról.

A XI. Szív Szerszámsziget Labdarúgó Emléktornára és benne a VII. Bán István öregfiúk emléktornára is elindult a nevezés. A jelentkezéssel kapcsolatosan Papp Gábor és Udvarhelyi András szervezőknél a torna közösségi oldalán található telefonszámokon érdeklődhetnek, a nevezési lapok innen letölthetők.

A nevezési határidőt 2019. december 13-ban jelölték meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában