Országos verseny

2019.10.28. 19:18

Zalai modellezők győzelmei a bajnokságon

Az év legjelentősebb hazai versenyén vettek részt a zalai repülőmodellezők, ugyanis a  tapolcai sportrepülőtéren rendezte meg a Magyar Modellező Szövetség az idei országos bajnokságot az F1H vitorlázó és az F1K  szénsavmotoros repülőmodell-osztályokban. Zala megyét a ZVMK és a Zalalövői MK versenyzői képviselték.

Kerkai Attila

A serdülőknél győztes ZVMK-csapat, balról Jagodics Richárd, Simon Dániel és Zarándok Levente Fotó: ZVMK

Az F1H verseny az egerszegiek legifjabb modellezői számára fontos volt, mert először vettek részt országos bajnokságon. A két fiatal – kiegészülve egy kétéves modellezői múlttal rendelkező tapasztaltabb csapattárssal – remekelt, hiszen nagyon szoros versenyben, hat másodperccel nyerték meg a csapatbajnoki címet. A felnőttek között is avattak újoncot, aki derekasan helytállt, így a felnőtt csapat is bajnok lett. A harmadik bajnoki címet az F1K osztályban Borkovits Bálint szerezte meg, megvédte a tavaly megszerzett címet.

A zalai helyezések. F1H serdülő: 4. Simon Dániel, 6. Jagodics Richárd, 8. Zarándok Levente (mindhárom ZVMK). Serdülő csapat 1. ZVMK (Simon Dániel, Jagodics Richárd, Zarándok Levente), 2. Savaria MK. F1H felnőtt: 2. Szteblák Tamás, 5. Nagy Gergő, 7. Varró Krisztián (mindhárom ZVMK). Felnőtt csapat: 1. ZVMK (Szteblák Tamás, Nagy Gergő, Varró Krisztián), 2. Bp. Cavalloni MK.

F1K serdülő: 2. Vass Csanád (Zalalövő MK), 3. Tüske Gábor (Zalalövő MK). F1K felnőtt: 1. Borkovits Bálint (ZVMK), 2. Hadászi Sándor (Zalalövő MK), 3. Szteblák Tamás (ZVMK).

A serdülőknél győztes ZVMK-csapat, balról Jagodics Richárd, Simon Dániel és Zarándok Levente Fotó: ZVMK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában