Az „About Us” utazhat a világbajnokságra

2019.10.29. 19:54

XII. Zala Open: egerszegi sikerek

A Gála Társastáncklub Egyesület a Zalakerámia Sportcsarnokban rendezte meg a XII. Zala Open Nemzetközi Formációs Táncfesztivált és a formációs táncok magyar bajnokságát. A viadalra három ország számos csapata érkezett a zalai megyeszékhelyre.

Kerkai Attila

Az „About Us” formáció kiválóan teljesített, jutalma a világbajnoki indulás lett Fotó: Gála TE

Fotó: Kincses Foto

A több mint 250 versenytáncost felvonultató eseményen a rendező Gála TE fiataljai mellett a szintén egerszegi Al­batrosz Tánc Sport Egyesület is parkettre lépett, bemutatójával színesítve az eseményt. Zsámboki Marcell, a Magyar Tánc Sport Szakszövetség elnöke megnyitójában és köszöntőjében is kiemelte, hogy a Zala Open az eltelt évek során a régió kulturális és sporté­letének színfoltjává vált.

Nos, a viadal az idén is népszerűnek bizonyult, hiszen a nagy létszámú résztvevő mellett a jelentős számú néző is emelte a rendezvény hangulatát.

Ami pedig a zalai szereplést illeti, a Gála TE több formációja is dobogós helyezést ért el, s ezek között voltak győzelmek is. A XII. Zala Open keretében a „The Greatest Showman” produkció győzelmet ért (gyermek latin páros), ugyancsak nyert a „Tele­phone” (junior társasági táncok), a „Queen” (junior latin A-liga), a „Kiss” (felnőtt lányformáció) és az „About Us” (felnőtt latin formáció). Bronzérmet szerzett a „Girls Power” (gyermek lányformáció).

A formációs táncok magyar bajnoksága keretében a Gála TE csoportjai szintén jelentkeztek jó eredményekkel. A „Telephone”, a „Queen”, a „Kiss” és az „About Us” formációjuk ebben az összevetésben is a legjobbnak bizonyult, vagyis aranyérmesnek.

Kuzma Péter, a Gála TE elnöke pedig nagy örömmel számolt be róla, hogy miután az „About Us” formációjuk a felnőttek között nyert, így ők képviselhetik Magyarországot a decemberi, Brémában sorra kerülő formációs világbajnokságon. A szakember kiemelte, ez nagy siker, hiszen ilyen fiatal összetételű csapat valószínűleg még nem jutott ki vb-re, ugyanis a 16 tagú formációban szereplők között 12 éves táncos a legfiatalabb és 18 éves a legidősebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában