Marco Rossi meghívta a válogatottba

2019.10.02. 14:30

Tamás Krisztián: megérte Egerszegre jönni

Mi is beszámoltunk róla, hogy Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghívta a Horvátország és Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretébe Tamás Krisztiánt, a ZTE FC védőjét. A zalaiak játékosa nem titkolta, meglepődött amikor megtudta, hogy ő is készülhet a nemzeti csapattal, és hozzátette, nem véletlenül jött Egerszegre futballozni.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Amit persze nem úgy kell érteni, hogy a ZTE FC-hez történt szerződés automatikus válogatottságot ér, ám a folyamatos játéklehetőség azért cseppet sem elhanyagolható szempont. A 24 esztendős Tamás Krisztián a MOL Fehérvár FC játékosa, és egyéves kölcsönadási szerződéssel érkezett a ZTE FC-hez. Eddigi pályafutásából nem hagyható ki, hogy az Újpestben, majd a Haladásban nevelkedett labdarúgót 2011-ben az AC Milan szerződtette. Olaszországi évei alatt játszott még a Varese és Spezia együtteseiben és megfordult a Slavia Prahánál is, 2017 óta pedig a fehérváriak labdarúgója.

Tamás Krisztián szeret a ZTE FC-ben futballozni és szerinte a csapat stílusa is előremutató
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

-Meglepődött, amikor megtudta, hogy meghívója érkezett? – kérdeztük a szerdai edzés után Tamás Krisztiántól.

-A kerethirdetés napján már hívtak, hogy én is benne leszek a névsorban, de persze váratlan volt az egész – mondta a kék-fehérek bal oldali védője, szélsője. – Zalaegerszegre viszont úgy jöttem, hogy vannak még terveim, s azért választottam a ZTE-t, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak. Amúgy korábban már Dárdai Pálnál és Marco Rossinál is voltam kerettag, illetve szerepeltem a bővebb keretben.

- Mondhatjuk, hogy már megérte Egerszegre jönnie?

- Mindenképpen, de nem csak a meghívó miatt. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan csapatban szerepelhetek, amely támadófutballt játszik, ami az én stílusomnak is jobban fekszik, mert így az adottságaimat jobban kihasználhatom. A ZTE játéka szerintem jó irányba halad, sajnos nincs annyi pontunk, mint a futballunk alapján lehetne. Jó érzés itt futballozni.

-Említette a korábbi meghívásokat a válogatottba. A korosztályos csapatokban rendre játszott is, sőt ott volt a 2015-ös U20-as világbajnokságon. A felnőtteknél viszont még nem lépett pályára. Most jön el ez a pillanat is?

-Én biztosan azon leszek, hogy lehetőséget kapjak, de a döntés mindig a kapitány kezében van. Jelen pillanatban a ZTE-vel még a Kisvárda elleni szombati bajnokira koncentrálok, ám vasárnaptól már a válogatottal készülök. Rövid lesz a közös felkészülés, de az edzéseken szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amivel felhívhatom Marco Rossi figyelmét, hogy számolhat velem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában