Testépítők a Las Vegas-i „belépőért”

2019.10.10. 20:30

Naturál testépítő versenyt rendeznek Egerszegen, nívós mezőny jön össze

Szombaton az egerszegi Keresztury Dezső VMK-ban rendezik meg az INBA Elite Tour idei magyarországi versenyét. Testépítésről van szó, ha mindez még nem derült volna ki, és nemzetközi mezőnyt láthat majd az egerszegi közönség.

Kerkai Attila

A tavalyi Eb overall-választás mezőnye (balról a második Liszli Erika), de társai közül is lesznek még itt Egerszegen

Korbban már írtunk a verseny megszervezéséről, ám az előkészületek a finiséhez érkeztek. Az INBA (International Natural Bodybuilding Association) magyarországi szervezete által rendezendő viadal egyben kvalifikációt is jelent a novemberi Las Vegas-i Natural Olympiára, s az INBA Elite Tour egerszegi rendezésében főszerepet vállaló Liszli Erika már pontos számokkal is rendelkezett pár nappal a viadal előtt.

A tavalyi Eb overall-választás mezőnye (balról a második Liszli Erika), de társai közül is lesznek még itt Egerszegen

Összesen 99 testépítő jelentkezése futott be szerdáig, ami 134 kategóriajelentkezést takar, és hat ország versenyzői állnak színpadra.

– Színvonalas versenynek nézünk elébe, a mezőny névsorában kipróbált testépítőket és új felfedezetteket is megtalálhatunk – mondta el megkeresésünkre Liszli Erika arról, hogy mi várható a szombati versenyükön. – Szakmailag is érdekes viadal lesz, de persze a nézőket is várjuk, hiszen nem mindennap van Egerszegen ilyen jellegű és nívójú testépítőverseny. Egészen pontosan most lesz először. A programot úgy állítottuk össze, hogy az versenyző- és nézőközpontú legyen. Reggel fél nyolckor kezdődik a viadal és folyamatosan következnek a különböző kategóriákban színpadra álló versenyzők. Ennek csúcspontját jelenti az esemény záróakkordja, este hét óra előtt az úgynevezett overall-választás, amikor a kategóriák győzteseit is összevetik és hirdetnek ebben is győztest úgy a hölgyek, mint az urak között.

A verseny tehát szombaton fél nyolckor kezdődik és estig tart, s ami még fontos, hogy a Keresztury VMK-nál zajló felújítási munkák miatt a létesítményt a versenyzők és a nézők is a Kispest utca felől közelíthetik meg (a pénztár is itt lesz), a parkolóban pedig gasztronómiai és más bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában