Eredményesek

2019.10.03. 19:32

Két arany, egy bronz az erőemelő-bajnokság zalai mérlege

Sárbogárdon rendezték meg szeptemberben az erőemelők magyar bajnokságát, melyen eredményesen szerepeltek a megyeszékhelyi HagymaGym versenyzői.

Jóna István

Horváth Mátyás Kolos, Hajmási György és Szép Kristóf

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Hajmási György edző ezúttal két fiatalt nevezett a via­dalra. Szép Kristóf a junior korosztály 105 kilogrammos súlycsoportjában indult. Az idén fekvenyomásban szerzett magyar bajnoki cím után új kihívásra vágyva indult a versenyen, és élete első erőemelő-­viadalán kiválóan teljesített. Guggolásban 140, fekvenyomásban 130, felhúzásban 180 kilogramm volt a teljesítménye, és az összesített 450 kg magyar bajnoki bronzérmet jelentett számára.

Horváth Mátyás Kolos, Hajmási György és Szép Kristóf
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Klubtársa, Horváth Mátyás Kolos az ifjúsági és a junior +120 kg-os mezőnyben is rajthoz állt. A Mindszenty-iskola növendéke szintén élete első hasonló versenyén szerepelt, és guggolásban 170 (új országos ificsúcs), fekvenyomásban 92,5, felhúzásban pedig 200 kg (szintén új ifirekord) sikerült neki. Az összesített 462,5 kg ifjúsági országos csúcs, a viadalon pedig ifi- és junior korosztályban is elsőséget ért.

– Mindkét tanítványomra rendkívül büszke vagyok – értékelt Hajmási György, a fiatalok edzője. – Rengeteg munkát fektettünk a felkészülésbe, és látható, hogy nem hiába dolgoztunk. Mindketten hihetetlenül szorgalmasak és tehetségesek, hiszem, hogy ha a hozzáállásuk ilyen marad továbbra is, nagy jövőjük lehet az erőemelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában