Két súlyemelő-ezüstérem

2019.10.08. 19:51

A ZTE SK fiataljai egyéni legjobbjaikkal dobogósok

Kisbéren rendezték meg az idei serdülő és ifjúsági országos bajnokságot a súlyemelők számára, ahol a ZTE SK két versenyzője is dobogós eredményt ért el.

Kerkai Attila

Rácz Gergő (balra) és Varga Martin Csongor Fotó: a szerző

A kisbéri országos bajnokságon közel száz, már kvalifikációval bíró fiatal súlyemelő vett részt, a ZTE Súlyemelő Klub színeit pedig ketten képviselték.

Rácz Gergő (balra) és Varga Martin Csongor Fotó: a szerző

Varga Martin Csongor és Rácz Gergő eredményeik alap­ján dobogóesélyesként indulhattak, és hozták is a tőlük várhatót. Varga Martin Csongor a serdülők 67 kg-os súlycsoportjában 148 kg-os összetett eredménnyel (65, 83) ezüstérmesként végzett, s ugyancsak ezüstöt akasztottak az ifjúságiak 61 kg-os küzdelmei után Rácz Gergő nyakába is, aki 168 kg-mal (76, 92) zárt. Mindkét egerszegi versenyző új egyéni csúcsot ért el az összetettben, s kihozták magukból a maximumot, hiszen az aranyra nem volt esélyük, riválisaik ugyanis előrébb tartanak. A két fiatal edzője Papp Péter.

Pihenésről viszont még szó sincs, Varga Martin Csongor például életkoránál fogva az idén még indulhat a tini országos bajnokságon is, amit a jövő hét végén rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában