Egy nagyon sima – egy fordított

2019.10.08. 18:23

A ZTE FC fél tucat gólt lőtt, a Ziccer NLSE pedig hetet kapott hazai pályán

Két, sok gólt hozó találkozón jutottak túl a zalai NB I-es női labdarúgócsapatok, szempontjukból viszont ellentétes előjellel: a ZTE FC fölényesen győzött, a Ziccer NLSE nagyon kikapott.

Bedő István, Khüne László

A ZTE FC játékosát, Széplaki Rebekát húzzák-vonják a balatonfürediek, de semmi sem segített a vendégeken… Fotó: Pezzetta

ZTE FC–Balatonfüred 6-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Domján.

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi (Bicsák), Császár F., Kerkai (Bánfi), Széplaki, Csincsa, Tauker, Csidei (Varró), Horváth, Sopronyi. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Kerkai (2), Császár F., Horváth, Szegedi, Nagy.

A ZTE rögtön támadólag lépett fel, beszorította ellenfelét, de az első 20 percben a zalai csapat lövései célt tévesztettek. Az első hazai gól után a félidő hajrájában tovább növelte előnyét a zalai csapat. A második játékrész elején szerzett gyors két góllal végleg eldöntötte a találkozót a házigazda, az újabb két találattal pedig fölényessé tette győzelmét a ZTE. A középmezőny végén tanyázó vendégek hosszú ideig jól védekeztek, az első zalai találat után a ZTE futószalagon szállította a gólokat.

A ZTE FC játékosát, Széplaki Rebekát húzzák-vonják a balatonfürediek,
de semmi sem segített a vendégeken… Fotó: Pezzetta

Pergel Andrea: „Az eredmény önmagáért beszél, gratulálok a lányoknak.”

Ziccer NLSE–

Csepel USE 0-7 (0-2)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh D.

Ziccer NLSE: Balassa Sz. – Buncsák (Sóstai), Molnár L., Szalai L., Kunics, Farkas Cs. (Molnár R.), Somogyi Zs., Szollár, Szabó Zs., Horváth E. (Gelencsér L.), Latin. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Kátai (2), Kókai (2), Nádudvari (2), Dia­mant.

A Ziccer NLSE ismét szívélyes vendéglátónak bizonyult. A kanizsaiak ezúttal is más felállásban léptek pályára, ami nehezítette a dolgukat. Nem szerettek volna alárendelt szerepet játszani, ezért az első félidőben a támadójátékra helyezték a hangsúlyt. Irányították a játékot, helyzeteik voltak, ugyanakkor a védekezésükbe hiba csúszott. A szünetben sérülések miatt cserékre kényszerült Benedek József edző, változtatni kellett a játékukon. A második játékrészben inkább a védekezésre koncentráltak, de a 64. perctől a hazai­ak mély gödörbe kerültek, és ismét nagy különbségű vereséget szenvedtek. Még mindig pont nélkül áll a Ziccer.

Benedek József: „Az első félidei játékunkkal meg vagyok elégedve, a 2-0-s hátrányunk ellenére is. Amit védekezésben nyújtottunk a második játékrészben, az bizony jó elégtelen és egyben tanulságos is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában