Csak a kanizsai fiúk nyertek

2019.09.18. 18:52

Négy zalai csapattal kezdődött el az új szezon a kézilabda NB II-ben

Megkezdődött a szezon a kézilabda NB II-ben, ahol négy zalai csapat szereplését kísérhetjük figyelemmel.

Góth Imre, Jóna István, Kühne László

Hári Kristóf 3 góllal járult hozzá a Tungsram férfi csapatának idegenbeli sikeréhez

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Nők, Északnyugati-csoport:

Mosonmagyaróvári KC U22–Egerszegi KK 34-23 (17-11)

UFM Aréna. Jv: Fábián, Vandróczki.

Egerszegi KK: Tállai – Balogh 2, Hári, Szalai 2, Borbély 8, Marton 2, Major 1. Csere: Becze (kapus), Csata 2, Csatáné 5, Újhelyi, Gotthárd 1. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Három meghatározó játékosa nélkül és sérültekkel kelt útra az EKK, mely a hazaiak tehetséges fiatalokból álló együttesével 10 percen át tudta tartani a lépést (6-4). A folytatásban a hazaiak folyamatosan távolodtak, és a fordulás után már főleg lerohanások végén szerezték góljaikat.

Csatáné Balogh Beatrix: Sajnos a papírforma szerint alakult az eredmény. Támadásban elsősorban a helyzetek kihasználásával volt gond, ezért is kaptunk sok gólt gyors indítás után. De többet kell nyújtanunk védekezésben is.

Délnyugati-csoport:

Siófok KTC U22–Hévíz SK 29-22 (18-9)

Siófok, 50 néző. Jv.: Rozina, Újvári.

Hévíz: Molnár – Holczbauer 5, Binecz 1, Borsi 2, Buzás 3, Vágó 1, Horváth I. 4. Csere: Bán (kapus), Farkas, Burghardt V., Balogh 3, Penzer 3. Edző: Baranyai Norbert.

A hazaiak nagy lendülettel kezdtek (20. p.: 14-4), mire a bátortalanul támadó és gyengén védekező vendégek belemelegedtek a mérkőzésbe, tulajdonképpen el is dőlt a pontok sorsa. A gyors és fiatal Siófok ellen a zalaiak csak a második félidőben tudták felvenni igazán a ritmust – a 40. pertől volt egy emlékezetes, hatgólos szériájuk is –, az ekkor bemutatott biztató játékra talán lehet építeni a bajnokság további részében.

Tungsram SE–Szekszárdi FGKC 21-33 (11-16)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Szászfai, Tasnádi.

Tungsram: Csiszár – Szmodics V., Janzsó, Zvolenszky 9/3, Csivre V., Kovács B. 2, Szmodics D. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Herman N. 6, Raczkó 2, Szalai J. 1, Kovács D., Kálovics, Andor, Csivre D. Edző: Tóth László.

A kanizsai női csapat 2012 után lépett előre ismét az NB II-be, és a nyitó meccsen az NB I B-ből frissen érkezett ellenfelet fogadott. A hazaiak – akiknek 7 évvel ezelőtti csapatából Szmodics Veronika maradt meg hírmondónak – jól kezdtek, de 3-2-es vezetésük után a Tolna megyeiek lassan átvették az irányítást (10-13). A második harminc percet már a szekszárdiak kezdték jobban, és hiába érkeztek a kanizsai gólok, arra a vendégek gyakorlatilag mindig többel tudtak válaszolni, így nyerték is biztosan a meccset.

Férfiak, Délnyugati-csoport:

Csurgói KK U23–Tungsram SE 26-29 (12-16)

Csurgó, 100 néző. Jv.: Csányi T., Drinóczi.

Tungsram: Balogh Á. 2 – Balogh P. 2, Vadász 5, Hári 3, Kovacsics 7/3, Kiss G. 2, Kisgéczi 4. Csere: Csalló 4, Hegedűs M., Miháldinecz, Horváth B., Virág, Gelencsér A., Jónás. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Hári Kristóf 3 góllal járult hozzá a Tungsram férfi csapatának idegenbeli sikeréhez
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A két csapat között továbbra is van kapcsolat, hiszen a Tungsram kispadján játékos-edzőként a csurgói Csalló Ádám irányít, míg a somogyi csapat stábjában a korábbi kanizsai tréner, Gazdag Tibor is tevékenykedik. Ismert: a kanizsaiak az NB I B-ből tértek vissza ebbe az osztályba, és keretük is kicserélődött a nyáron, ám ettől függetlenül a vendégek az első félidőben végig vezettek. A második félidőnek volt egy szakasza, amikor a vendéglátók igyekeztek rákapcsolni és zárkózni, de a Tungsram jól sáfárkodott előnyével (soraiból még a kapus Balogh Ákos is betalált kétszer) és győzelemmel indította idényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában