Svéd csapat is indul

2019.09.04. 19:54

A jövő héten a kosárlabdázók 50. Göcsej Kupáját rendezik meg

Jubileumi felkészülési torna következik: a Forest Hungary 50. nemzetközi kosárlabda Göcsej Kupa fél évszázados évfordulót ünnepel a jövő héten három napon át.   

Kerkai Attila

A ZTE KK (fehérben) újra játszhat a Sopronnal is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az évek, sőt, évtizedek során sokszor elhangzott, hogy az ország talán legnagyobb hagyományokkal rendelkező felkészülési kosárlabdatornája a Göcsej Kupa, az 50. évforduló pedig csak erősíti ezt az érzést. Igaz, hogy az elmúlt években a korábban megszokott bőséges mezőny objektív okok miatt kissé szűkült, de az egerszegi torna presztízse megmaradt a sportágon belül. Az, hogy fél évszázadon át „élhetett” a Göcsej Kupa, nagyrészt dr. Villányi Antalnak, a Zala Megyei Kosárlabda-szövetség elnökének – egyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége etikai bizottságának is elnöke – köszönhető. Ő a kezdetektől a Göcsej Kupa fő szervezője, így számára az 50. torna mindenképpen különleges alkalom.

A ZTE KK (fehérben) újra játszhat a Sopronnal is
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az idén négy női és négy férfiegyüttes küzd meg a Forest Hungary 50. nemzetközi kosárlabda Göcsej Kupán szeptember 13. és 15. között az egerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban. Nézzük is, kiket láthatnak majd a nézők. A férfiaknál az osztrák BSC Raiffeisen Fürstenfeld Pan­thers, a szlovák BK Levicki Patrioti, a Sopron KC és a Zalakerámia ZTE KK alkotja a mezőnyt, míg a hölgyeknél a svéd Lulea Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az UNI Győr MÉLY-ÚT és a ZTE NKK indul. Valamennyi élvonalbeli együttes, ami jelzi a mezőny erősségét. A férfiaknál ezúttal elmarad a ZTE KK és a Körmend csatája, amely a Göcsej Kupák történetében is mindig a torna egyik csúcspontja volt, hiszen a Körmend ugyanezen a hétvégén rendezi meg a saját hagyományos viadalát. A férfimezőny persze így is erős, és a bajnokságra való készülődés fontos állomása lesz mindenki számára az erőpróba.

A nőknél mondhatni, hogy a hazai élvonal élcsapatai csapnak össze. A Szekszárd évek óta meghatározó együttese a bajnokságnak, ahogy a Győr is és a ZTE NKK is, amely a legutóbbi sorozatban nagy bravúrral a bronzérmet is megszerezte. A svéd együttes hazája bajnokságában az élmezőnyhöz tartozik, és például az idén is indul az Európa-kupa küzdelmeiben.

A Göcsej Kupa programja. Szeptember 13., péntek. 11.00: Atomerőmű KSC Szekszárd–UNI Győr MÉLY-ÚT. 13.15: BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers–Sopron KC. 15.30: ZTE NKK–Lulea Basket. 17.30: Megnyitó. 19.00: Zalakerámia ZTE KK–BK Levicki Patrioti.

Szeptember 14., szombat. 11.00: Győr–Lulea Basket. 13.15: Fürstenfeld–BK Levicki. 15.30: Szekszárd–ZTE NKK. 17.45: Sopron KC–Zalakerámia ZTE KK.

Szeptember 15., vasárnap. 10.00: ZTE NKK–Győr. 12.00: Szekszárd–Lulea Basket. 13.45: női eredményhirdetés. 14.15: BK Levicki–Sopron KC. 16.30: Zalakerámia ZTE KK–Fürstenfeld. 18.00: férfi-eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában