Vereség itthon és idegenben

2019.08.11. 20:53

Zalai szempontból nem sikerült jól a labdarúgó NB III 2. fordulója

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjának második fordulójában nem jutottak sikerélményhez a zalai csapatok.

Kühne László, Góth Imre

Az immár fedett lelátót nem sikerült győzelemmel köszöntenie a zöld mezes hévízi csapatnak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Komárom VSE–FC Nagykanizsa 4-2 (3-1)

Komárom, 100 néző. Jv.: Rózsavölgyi.

Nagykanizsa: Horváth M. – Ekker, Simonfalvi, Szabó B. (Lőrincz, 46.), Major, Horváth B. – Gerencsér A. (Kovács Gy., 67.) – Szegleti, Béli M. (Herzsenyák, 60.), Kretz – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Tóth P. (4., 42.), Kenesei K. (45.), Végh T. (66.), illetve Simonfalvi (31.), Herzsenyák (77.). Kiállítva: Csernák (Komárom, 87.).

Óvatosan kezdett a Kanizsa, ám így sem sikerült megakadályozni a gyors komáromi vezetést, mely már a 4. percben elérkezett. A sérülésektől tizedelt zalaiak igyekeztek gyorsan talpra állni a sokkból, ennek sikerét Vittmann megugrásai jelezték, majd az egyenlítés, amit Simonfalvi fejese eredményezett. A gól megnyugtatta a vendégeket, akik azonban a félidő legvégét nagyon elrontották, hiszen a Komárom 3 perc alatt kétszer is a kapuba talált.

Fordulás után egy darabig a Kanizsa próbált irányítani, ám a szépítő találat helyett a hazaiak köszöntek be újra, eldöntve az összecsapást. A zalaiak ezek után sem adták fel a harcot, és még kozmetikázniuk is sikerült a végeredményt. A legvégén, egy dulakodás lezárásaként az egyik komáromi játékos piros lapot kapott.

Barna László: „Sajnos nagyon könnyű gólokat kaptunk, és nem tudtunk annyit rúgni, hogy pontot szerezhessünk.”

Az immár fedett lelátót nem sikerült győzelemmel köszöntenie a zöld mezes hévízi csapatnak
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Hévíz SK–Bicskei TC 0-2 (0-1)

Hévíz, 300 néző. Jv.: Héra.

Hévíz SK: Czirjék – Tóth G., Nedelkó, Szi-Péter J., Giber, – Horváth D., Baráth, Németh Á. (Bontó), Pajor – Horváth L. (Németh E.), Vass Gy. (Török). Edző: Damina László.

G.: Peinlich (44.), Rigó (59.).

A szépen felújított fürdővárosi pályán az osztály két újonca találkozott. A találkozót a vendégek támadásai vezették fel, majd a Hévíz magához tért és eljutott helyzetekig. Ezek azonban kimaradtak, míg az ellenfél a félidő legvégén egy ellentámadás végén eredményes tudott lenni.

Fordulás után sokat élénkült a mérkőzés, felváltva vezették veszélyes támadásaikat a csapatok. Az újabb találatot sajnos ismét a vendégek érték el, nehéz helyzetbe hozva ezzel a házigazdát. Negyed órával később Czirjék mutatott be bravúrt egy jól eltalált lövésnél, a túloldalon Tóth G. szabadrúgása, illetve Pajor ígéretes lövése hordozta magában a szépítés (sőt, az egyenlítés) esélyét. A meccset a jobb helyzetkihasználás döntötte el a vendégek javára.

Damina László: „Gratulálok a vendégcsapat játékához és sikeréhez.”

A forduló további eredményei: Puskás II.–III. Ker. TVE 1-2, Fehérvár II.–Balatonlelle 3-2, Pápa–Veszprém 2-1, Lipót–Mosonmagyaróvár 0-2, Sárvár–Érd 0-3, Ménfőcsanak–BKV Előre 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában