Antik diszkosz és nyeles kalapács

2019.08.06. 20:45

Veterán ZAC-atléták érmei a speciális dobószámok világbajnokságán

Tatán rendezték meg a masters korosztály speciális dobószámok világbajnokságát, melyen természetesen indult a Zalaszám-ZAC két veterán korcsoportú sportolója,  Bognár Szabolcs és Balázs Erik is.

Kerkai Attila

Balázs Erik és Bognár Szabolcs Tatán, érmeikkel Fotó: ZAC

A speciális dobószámok – ahogy az elnevezésből is kikövetkeztethető – az atlétikán belüli dobószámokhoz hasonló gyakorlatokat takar, de azért számos eltéréssel és szabállyal. Az első versenynapon a Zalaszám-ZAC mindkét versenyzője dobókörbe állt és érmet érő eredményeket ért el. Bognár Szabolcs például megnyerte a speciális kalapács- és diszkoszvetés döntőjét, Balázs Erik pedig bronzérmet szerzett a nyeles kalapácsvetésben.

Balázs Erik és Bognár Szabolcs Tatán, érmeikkel Fotó: ZAC

A második versenynapon megszerezte harmadik aranyérmét is Bognár Szabolcs, aki az antik diszkoszvetésben állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője az eredmények kapcsán meg is jegyezte: a klub két tanárembere – mindketten a Kölcsey-gimnáziumban testnevelők – nemcsak tanítani tudja, hanem adott esetben be is tudja mutatni a tananyagot. Nehéz lenne vitatkozni a megállapítással…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában