nagyon jól lőtt az alapversenyben

2019.08.18. 21:21

Major Veronika ezüstérmes a sportlövő ob-n

A sportlövő országos bajnokságot szombaton rendezték meg a Nemzeti Lőtéren, ahol a BEFAG Keszthelyi Erdész LK kiválósága, Major Veronika az alapversenyt megnyerve a döntőben végül ezüstérmet szerzett a női sportpisztolyos számban.

MTI

Major Veronika az alapversenyben kiválóan lőtt

Fotó: Szekeres Péter

A sportpisztolyos olimpiai számban Nemes Adrienn (KSI) győzött a már olimpiai kvótás Major Veronika előtt, aki viszont nagyon jól lőtt az alapversenyben, 587 körrel.

Major Veronika az alapversenyben kiválóan lőtt
Fotó: Szekeres Péter

– Major Veronika kiváló alaperedményt lőtt, de aztán a döntőben utolsó két sorozatában békésen átadta az első helyet Nemes Adrienn-nek. Jót tesz a női pisztolyos szak­ágnak, ha az olimpiai kvótás versenyzőt is megszorongatják vagy le is győzik idehaza – mondta a szövetség honlapjának a verseny után Győrik Csaba szövetségi kapitány.

A férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában Péni István nyert, a női kisöbű sportpuska 3x40 lövéses számában Gáspár Lalita új magyar csúccsal, 456,6 körrel győzött.

A férfi standard pisztolyos számban a BHSE színeiben versenyző, de egerszegi Tátrai Miklós ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában