Helyi sport

2019.08.12. 18:02

Kiválóan teljesített Szalay Domonkos, a ZTE KK fiatalja a tengerentúlon

Vasárnap zárultak az Egyesült Államokban, Orlandóban rendezett a Jr. NBA Global Championship küzdelmei, ahol a 13-14 éves korosztályban nyolc tengerentúli és nyolc, a világ minden részéből összeállított regionális válogatottak vehettek részt. Magyarországot az Europe-MiddleEast együttesében egyedül Szalay Domonkos, a Zalakerámia-ZTE KK tehetsége képviselte, aki a Bolognában rendezett nemzetközi válogató végén került be a csapatba.

Kerkai Attila

Szalay Domonkos (fehérben) az Afrika elleni találkozón

Fotó: David Dow

Nos, a tengerentúli eseményen kiválóan teljesített a ZTE KK fiatalja, aki valamennyi mérkőzésen együttese húzóemberének számított. A mérkőzéseket a helyszínen jelenlegi és korábbi NBA-sztárok is figyelemmel kísérték, ami az ifjú kosarasok számára is kellő motivációt jelentett mérkőzésről mérkőzésre. Csak egy adalék erről: a Jr. NBA Global Championship fiú és lány döntőjét és a záróünnepségen a díjátadásban is résztvevő kiemeltek között ott volt – többek között – Dwyane Wade (a Miami Heat idén visszavonuló legendája, a Jr. NBA nagykövete) és Adam Silver, az NBA első embere is. A Jr. NBA Global Championship 2019-et a lányoknál a US Central, míg a fiúknál a US West nyerte.

Szalay Domonkos (fehérben) az Afrika elleni találkozón

Ami zalai szempontból örömteli, hogy Szalay Domonkos a torna 160 játékosa közül a 9. legjobb teljesítménymutatóval zárta a küzdelmeket. Amint hazaérkezik a fiatal kosaras, mi is kíváncsian várjuk élménybeszámolóját. Egészen biztosan lesz miről mesélnie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában