Egész napos rendezvény

2019.08.06. 07:00

Akadályhajtás és vadászhajtás is vár a zalalövői fogathajtó verseny nevezőire

A megye legnagyobb létszámú, s várhatóan a legszínvonalasabb fogathajtó versenyének ad helyet a hét végén Zalalövő városa. A vasárnapi egész napos rendezvényt számos kísérőprogram teszi még vonzóbbá.

Gyuricza Ferenc

Minderről Pintér Antal polgármester beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján. Kiemelte: a Lovas Fesztivál annak idején a Zala Menti Napok programjaként honosodott meg a városban, ma azonban már ez az egyik legfontosabb nyári eseménye a településnek, megörökölve a patinás nevet. A Zala Menti Napokat a 36., magát a lovasversenyt 26. alkalommal rendezik meg. Pintér Antal azt is elmondta, már eddig több mint harminc fogatot neveztek a versenyre. A kétfordulós akadályhajtás mellett ezúttal vadászhajtás is vár a sportolókra, így a római kocsik versenye ez évben nem kerül megrendezésre.

Pintér Antal polgármester a tájékoztatón arra is kitért, hogy a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület által a város ifjúsági és szabadidőparkjában megrendezendő versenyhez a korábbi éveknek megfelelően ezúttal is nagyszabású, változatos kísérőprogramok társulnak. Ezek egy része kifejezetten a gyermekeknek szól majd, hiszen a Zala Menti Napok örökségének továbbvitele miatt családi programnak is szánják a rendezvényt. Lesz bábelőadás és pónilovagoltatás, valamint újra elhozzák Zalalövőre a korábban nagy sikert aratott ládavasutat. A rendezvény ünnepélyes megnyitóját délelőtt 10 órakor tartják, a szónok Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos lesz. A délutáni kulturális programban a mulatós zene egyik közkedvelt hazai sztárja, Csocsesz működik közre, míg a versenyt követően, várhatóan este fél kilenctől a Lord zenekar koncertjét rendezik meg. A lovasfesztivál a koncert után látványos tűzijátékkal ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában