Kiváló tavasz után bronzérem

2019.07.25. 21:08

Rutinos húzóemberek és fejlődő fiatalok az NB I-es sörgyári csapatban

Az NB I-es asztalitenisz-bajnokság Nyugati csoportjában szereplő sörgyári női csapat a gyenge őszi rajt után erőre kapott, és megszerezte a harmadik helyet.

Benedek Bálint

Tóthné Szász Kinga, Sághegyi Ramóna, Orbán Flóra, Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna. A képről hiányzik: Muczárt Dorka Fotó: a szerző

A keret az előző évihez képest jelentősen átalakult: Madacki Mirella külföldre igazolt, Újházi Csilla gyermeket várt, Salamon Sára tanulmányai miatt, Horváth Anna pedig sérülés okán nem állt rendelkezésre, és Tóthné Szász Kinga sem tudott minden meccsen játszani.

A kanizsaiak Mátrai Alexandrát és Sághegyi Ramónát igazolták le, a klub utánpótlásából pedig az újonc korú Orbán Flóra és Muczárt Dorka került a keretbe. Ősszel legtöbbször a Végh, Mátrai, Sághegyi, Orbán négyes állt asztalokhoz. Sághegyi és Orbán első idényét játszotta az élvonalban, így nagy teher hárult a két rutinos játékosra, Véghre és Mátraira. Az ősz a vártnál gyengébbre sikerült, tavaszra azonban változott a helyzet: a bajnok Várpalota elleni döntetlen kivételével minden mérkőzésüket megnyerték.

Tóthné Szász Kinga, Sághegyi Ramóna, Orbán Flóra, Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna. A képről hiányzik: Muczárt Dorka Fotó: a szerző

A második, rájátszást érő helyre is volt esélyük, de a már bajnok Várpalota tét nélküli mérkőzésen kikapott az utolsó fordulóban Szekszárdon, és így utóbbié lett az ezüstérem.

– Ettől függetlenül Végh az első, Mátrai pedig a második legjobb teljesítményt nyújtotta az NB I-ben, egyértelműen ők voltak a csapat húzóemberei – értékelt Jakabfi Imre csapatvezető. – Szerencsére a tavaszi meccsekre többször „beszállt” Tóthné Szász Kinga, és hozzájárult a tavaszi meneteléshez. Sághegyi ugyancsak sokat fejlődött, egy kicsivel több rutinnal sokkal több mérkőzést nyerhet a jövőben, s ugyanez vonatkozik a két újoncra, Orbánra és Muczártra is.

Jakabfi Imre a csapat jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy a női együttesnél van esély az Extra Ligában való szereplésre. Mégpedig azért, mert a női bajnokságot átszervezik, és az új feltételekkel talán lesz lehetőségük a legmagasabb osztályba lépni. Egyelőre azonban még kivárnak, s július 25. után döntenek arról, hogy vállalják-e a nagyobb kihívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában