Négy szám közül hármat zalai indulók nyertek meg

2019.07.24. 20:53

Fogathajtók versenyeztek Reszneken és Zalabaksán

Bő egy héten belül mindkét zalai faluban rendeztek fogathajtó versenyt. Összesen négy versenyszámban hirdettek győztest, és három esetben megyénkbéli sportolóé lett a dicsőség.

Gyuricza Ferenc

Pózvék István és fogata a zalabaksai versenypályán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Reszneken kilenc fogathajtó indult, köztük két vasi sportoló is. A kétfordulós akadályhajtást a pályát verőhiba nélkül teljesítő Szalár Róbert, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület tagja nyerte, második helyen a Vas megyei Savaria LSE versenyzője, Novák Szabolcs végzett, míg harmadik a szintén zalalövői színekben indult Pózvék István lett. A további zalai indulók közül Szalai József (egervári Szépmező LE) a negyedik helyre futott be fogatával.

A vadászhajtást Novák Szabolcs nyerte meg a viadalon, ebben a versenyszámban Lebics István (Zalalövő) lett a második, Szalár Róbert pedig a harmadik. A 4. helyen itt Pozvék István zárt.

Pózvék István és fogata a zalabaksai versenypályán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Zalabaksán népesebb mezőny gyűlt össze, a 15 induló között zalai, vasi, Győr-Moson-Sopron megyei, valamint felvidéki sportolók is akadtak, köztük több országos bajnok is. A kifejezetten technikás pályán remek teljesítményeket láthatott a közönség. A kétfordulós akadályhajtást a zalalövői Pózvék István nyerte, a második helyen a Kapuvári Lóbarátok Köre egyesületet képviselő Vitéz Dénes végzett, míg a harmadik Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) lett. A zalai indulók közül Szalai József a negyedik helyen zárt.

A vadászhajtás szintén zalai versenyzőnek, Kránicz Ferencnek sikerült a legjobban Zalabaksán, a második Lócsi Miklós (Veszkényi Lovas­egyesület), míg a harmadik ebben a versenyszámban is Komálovics Ottó lett. Lebics István e versenyszámban az 5. helyet szerezte meg.

Megyénkben legközelebb Zalalövőn rendeznek majd versenyt: a város Római szabadidőparkjában augusztus 11-én nagyszabású lovas- és kulturális programokkal, római kori bemutatóval kiegészítve akadály- és vadászhajtás vár a sportolókra. A szervezőktől megtudtuk, hogy erre a viadalra a nevezők száma már most meghaladja a harminc főt. Egy héttel később pedig Egerváron rendeznek fogathajtó versenyt. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában