Újabb zalai sikerek

2019.07.31. 17:40

Fogathajtás: Lebics István és Pózvék István is győzelemmel térhetett haza

Két zalai siker született az elmúlt hét végén megrendezett Vas megyei fogathajtóversenyeken. Viszákon akadályhajtásban a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület versenyzője, Lebics István hibátlan teljesítménnyel végzett az élen, míg Gencsapátiban Pózvék István a vadászhajtást nyerte meg.

Gyuricza Ferenc

Lebics István ezúttal Viszákon győzött Fotók: a szerző

A korábban országos bajnoki címet is szerzett Lebics Istvánnak idén ez már a negyedik győzelme volt. Még az év legelején, januárban Kaposvárott, egy fedeles versenyen rögtön első helyezéssel indította az esztendőt, majd májusban Zalalövőn, júniusban pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Veszkényben nyerte meg a kombinált akadályhajtó versenyt.

Pózvék István Gencsapátiban nyert, vadászhajtásban

A szombati viszáki rendezvényen a 16 induló között Lebics István mellett még két versenyzője szerepelt a zalalövői egyesületnek, Kránicz Ferenc a 9., Szabó Péter a 13. helyen ért célba. A vadászhajtásban Lebics István a 3., Kránicz Ferenc a 6., Szabó Péter a 9. helyen zárt.

Lebics István ezúttal Viszákon győzött Fotók: a szerző

Gencsapátiban vasárnap rendeztek meghívásos fogathajtóversenyt, ezen a 15 fős mezőnyben négy zalalövői sportoló is megtalálható volt az indulók között. Akadályhajtásban Lebics István a 6., Pózvék István a 8., Kránicz Ferenc a 9., Sántha Krisztián a 9. helyen végzett. Vadászhajtásban Pózvék István győzelme mellett Kránicz Ferenc a harmadik, Lebics István a nyolcadik helyezést szerezte meg, Sántha Krisztián ez utóbbi versenyszámban nem indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában