Szerencsés a csillagok állása Gutorföldén

2019.07.16. 17:54

Az U19-es csapat megvédte a címét a Déli-csoportban

A labdarúgó megyei II. osztály Déli-csoportjában a Gutorfölde U19-es csapata szerezte meg az aranyérmet, ami egyben részükről címvédés is volt, hiszen egy éve is az első helyen végeztek. A csapatot – akárcsak a klub felnőtt együttesét – Varga Róbert edző irányítja, s őt kértük arra, hogy értékelje fiataljaik teljesítményét.

Kerkai Attila

A Gutorfölde U19 ifjúsági bajnokságot nyert csapata és vezetői

Fotó: SK Gutorfölde

Amikor egy csapat megvédi a címét, „illik” megkérdezni, hogy mi volt a nehezebb: megnyerni előző évben a bajnokságot, vagy egy évvel később megvédeni a címet. Nos, mi is ezt tettük a Gutorfölde U19-es csapata esetében, a választ pedig Varga Róberttól vártuk.

– Maradjunk annyiban, hogy volt pontvesztésünk, ám nem sok, hiszen a tizenkilenc győzelem mellett három döntetlen és két vereség állt a végén a nevünk mellett – kezdte válaszát Varga Róbert. – Ami fontos, hogy több olyan ifistánk volt, akik már a felnőtt csapatban is bemutatkoztak, ahol szintén jól teljesítettek, sőt volt, aki meccset is döntött már el a felnőttek között. A legfontosabb, és sikert is csak így lehet elérni, ha a játékosok ott vannak az edzésen. Nálunk ez így volt az ifjúsági csapatnál is, amiért köszönet a játékosoknak, és remélem, hogy a jövőben is így marad minden. Nincs lógás, és ez a csapat egységére is jó hatással van. Öröm ezt tapasztalni, mert így lehet jól dolgozni.

A Gutorfölde U19 ifjúsági bajnokságot nyert csapata és vezetői
Fotó: SK Gutorfölde

Az edző esetében meg kell említeni, hogy az SK Gurtorfölde felnőtt csapatát is Varga Róbert irányítja. Azt kérdeztük a szakvezetőtől: szerencsésnek érzi ezt a helyzetet, vagy dupla tehernek?

– Szerencsés és pontosan azért, mert közvetlenül látom, hogy az U19-es csapatból kik azok, akiket be lehet építeni a felnőtt együttesbe – válaszolta Varga Róbert. – Igazából magam tapasztalom meg az edzéseken, hogy kiket érdemes figyelni komolyabban is. A kettős feladat számomra egyáltalán nem tehet. És szerencsés az is, hogy a klubnál nincs gond a létszámmal sem, Gutorföldéről és a környékéről mindig van elegendő fiatal az utánpótlás biztosításához. Én azt tapasztalom, ha a gyerekeknek van egy kis szabad­idejük, lemennek a pályára és játszanak. Ráadásul a társaság is olyan, hogy szeretnek ehhez a közösséghez tartozni.

A folytatást illetően megkérdeztük, együtt marad-e a csapat, s lehet-e jövőre is címvédés, bár mint ismert, az ősztől már egycsoportos lesz a megyei II. osztály, ami az U19-es bajnokságra is vonatkozik.

– Nagyon remélem, hogy nem lesz távozónk, a létszámunk megvan. Egy vagy két új fiú érkezhet, de a mag adott a csapatnál – szólt a jövőről is a szakvezető. – Szép lenne az újabb címvédés, de miután egycsoportos lesz a mi bajnokságunk is, először meg kell majd ­tapasztalnunk, hogy a többi együttes milyen játék­erőt képvisel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában