Sokan szeretnek esős időben futni

2019.06.23. 19:51

Mintegy háromszáz futó volt ott a rajtnál az Iszkiri Futóklub nyári versenyén

Égi áldás kísérte a mintegy háromszáz futót, akik részt vettek tegnap az Iszkiri Futóklub Balance Csúcstámadás elnevezésű nyári futóversenyén.

Korosa Titanilla

nézők esernyők alatt, a verseny résztvevői viszont dacoltak a csapadékosra fordult időjárással Fotó: Korosa Titanilla

Nézőpont kérdése, hogy mennyire kedveztek a körülmények tegnap a futáshoz, elvégre hétköznapi értelemben elromlott az idő, de több induló is azt mondta, könnyebb esőben, mint hőségben futni.

A verseny ezúttal is a 400 és 800 méteres gyerekfutamokkal kezdődött, előbbire 25-en, utóbbira 53-an neveztek. A hosszabb távokat 10 órakor indították, ekkor már szakadt az eső, ami nem szegte kedvét senkinek. A 2,5 kilométeres futamra 33, az 5 km-re 51, a 11,3 km-re 62, míg a félmaraton 23,4 km-es távjára 39 futó nevezett. Újdonság volt a félmaratoni váltó, melyen párban lehetett indulni, a két futó a táv felénél, a lendvahegyi Vinárium-kilátónál váltotta egymást. Itt tíz pár indult el.

nézők esernyők alatt, a verseny résztvevői viszont dacoltak a csapadékosra
fordult időjárással Fotó: Korosa Titanilla

– Az időjárás nem állt mellénk, de így is szép számmal érkeztek visszatérő és új futók – mondta Molnárné Bánfi Mónika a szervezők képviseletében. – Esős időben, főként az erdei utakon fennáll a sérülés veszélye, de szerencsére nem volt gond. A gyerekeket is sikerült ismét megszólítani.

A félmaratoni távot a női mezőnyben Balogh Manyi nyerte (2:00:08 óra) Marcaliból, a férfiaknál a becsehelyi Rudolf Tamás (1:36:08) győzedelmeskedett, mindketten nyertek már futóversenyt korábban Lentiben. Rudolf Tamás elmondta, hogy sérülésből tér vissza az idén, állapotához képest elégedett az idejével, az eső nem zavarta, a hőmérséklet számára ideális volt. Illetve az útvonal is szép környezetben halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában