Újabb siker

2019.05.12. 20:13

ZTE-győzelem után jöhetett a bajnokavató ceremónia!

A labdarúgó NB II 37. fordulójában a már bajnok ZTE FC együttese hazai pályán fogadta a kiesett Monort és 3-2-re legyőzte. . E találkozó adta az apropót a ZTE FC bajnoki címének és feljutásának a megünneplésére.

Kerkai Attila

Fotó: Seres Péter

ZTE FC – BSS Monor 3-2 (1-1)

Zalaegerszeg, 2856 néző. Jv.: Berényi (Máyer, Legeza).

ZTE FC: Szemerédi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kiss M. (Vojnovic, 71.), Kocsis – Barczi, Grumic (Bobál, 37.), Bedi – Novák (Farkas B., 70.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Fotó: Seres Péter

Monor: Bozsó – Bori, Fülöp, Karacs (Sági, 84.), Szerencsi – Palincsár, Lázár (Ficsor, 77.), Kovács (Haragos, 62.), Farkas N. – Hunya, Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gólszerzők: Bedi (45.), Bobál (50.), Kocsis (63.), illetve Farkas N. (42.), Hunya (82.).

A vasárnapi ünnepségsorozat két órával a találkozó kezdete előtt indult. Ekkor avatták fel a stadion mögött megépült többfunkciós erőnléti sportkomplexumot. Az avatáson nagyon sokan megjelentek, a város, a megye vezetői mellett a meghívott vendégek és a klub korábbi legendás edzői, játékosai. Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy óriási köszönet jár Végh Gábornak, a ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosának azért, hogy most ünnepelni lehet. A csapat visszajutott az élvonalba és az új erőnléti pályával lett egész a ZTE sportkomplexuma. Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki: a XXI. század kihívásainak megfelelő sportlétesítmények épültek meg a városban és persze nagy örömét fejezte ki, hogy a ZTE FC hét év után újra NB I-esnek vallhatja magát. A város első embere itt jelentette be: Zalaegerszeg önkormányzata Kitüntető Díszoklevelet adományozott Végh Gábornak, aki keményen és önzetlenül dolgozott azért, hogy a csapat újra NB I-es legyen.

Fotó: Seres Péter

-Őszintén meg vagyok lepve és hatódva, nem számítottam erre, köszönet a testületnek és a polgármester úrnak is érte – mondta a mikrofonhoz lépve Végh Gábor. – A stadion mellett húszezer négyzetméter edzőfelületet alakítottunk ki, és ezzel az erőnléti pályával komplex a létesítmény annak reményében, hogy minél jobb játékosokat képezzünk. Annak idején Simon Balla Istvánnal itt terveztük, itt beszéltünk róla, milyennek kell lennie, ami most megvalósult.

A ZTE FC korábbi erőnléti edzője 2016-ban tragikus hirtelenséggel hunyt el, akinek az emlékét a most felavatott pálya mellett egy emléktábla is őrzi. Végh Gábor és Simon Balla István fia közösen leplezték le az emléktáblát, a pályákat pedig rögtön ezt követően a ZTE FC utánpótlásának tagjai lepték el. Ahogy a ZTE Aréna játékterét is, hiszen a fiatalok bemutatómérkőzésekkel szórakoztatták az érkező nézőket a a ZTE FC – Monor találkozó kezdéséig.

A ZTE FC kezdőcsapatában pár változás történt a legutóbbihoz képest. A kapuban Szemerédi Norbert állt, elöl Novák Csanád kezdett, Bobál Gergely kispados volt. A klub igazán megadta a körítést, hiszen a csapatok görögtüzek mellett vonultak pályára. A találkozó kezdőrúgását Bors László, a csapat hűséges szurkolója végezte el, aki nem csak a hazai, de az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérte az együttest. A már kiesett Monor próbált bátran játszani, de az érződött, hogy a ZTE jobb erőkből áll. Ami zavaró volt, a viharos szél... A hideg idő ellenére szerencsére sok néző látogatott ki a stadionba, ám inkább csak mezőnyjátékot láthattak. A 35. percben Novák került kecsegtető helyzetbe, de perdítése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Már az első félidőben kényszerű csere történt a hazaiaknál, hiszen a megsérült Grumicot váltotta Bobál. A 41. percben Bori kapuba tartó szabadrúgását Szemerédi még szögletre tolta, ám egy perc múlva éppen az ő szögletéből Farkas N. közelről a ZTE kapujába fejelt, 0-1. Nem sokáig vezetett a Monor: a 45. percben Barczi visszapasszából Bedi középről, 6 méterről lőtt a kapuba, 1-1.

 

A második félidő elején az 50. percben Bobál tört előre, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba gurított és vezetett a ZTE FC, 2-1. Az 55. percben jó helyzetből a kapu mellé lőtt, nem sokkal később az egerszegi kapusnak, Szemerédinek is védenie kellett. A ZTE egyre nagyobb fölényben játszott és a 63. percben Bedi beadásából Kocsis 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-1. A mérkőzés hajrájában Dobos Barna pályára küldte a hosszú sérüléséből felépült Aljosa Vojnovicot is. Született még gól, amikor a 82. percben Bori beadásából Hunya öt méterről fejelt a kapuba, 3-2, s voltak még vendéghelyzetek, de a ZTE FC győztes meccsen ünnepelhetett. .

Dobos Barna: „Örülök, hogy győzelemmel tudjuk megünnepelni a bajnokavatót.”

Horváth Dávid: Gratulálok a ZTE-nek a győzelemhez és a bajnoki címéhez. A vereség ellenére jó teljesítményt nyújtottunk, , s ha a helyzeteinket nagyobb százalékban értékesítjük, akkor ponttal távozhattunk volna a bajnok otthonából.

A játéknap végére az is eldőlt: a ZTE FC mellett a Kaposvár jut fel az NB I-be.

A 37. forduló további eredményei: Budafok – Balmazújváros 0-2, Vác – Tiszakécske 0-1, Dorog – Kaposvár 2-5, Soroksár – Nyíregyháza 4-0, Gyirmót FC – Békéscsaba 3-1, Kazincbarcika – ETO FC Győr 1-3, Mosonmagyaróvár – Csákvár 0-2, Budaörs – BFC Siófok 1-3, Cegléd – Vasas 1-2.

Fotó: Seres Péter

A találkozó után gyorsan megépítették a pódiumot a játéktér közepén, ahova a ZTE FC játékosait , edzőit egyenként szólítva érkeztek az emelvényre. Érkezett Végh Gábor tulajdonos is, és kezdődhetett az ünneplés. konfettiesővel, tűzijátékkal. Megérkeztek a játéktérre a szurkolók is, akikkel kezdődhetett a közös éneklés és ünneplés.

Bajnok a ZTE FC és a következő szezonban az NB I-ben folytatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában