Junior moto­cross bajnokság

2019.05.23. 19:13

Újabb verseny, újabb győzelem Horváth Ádám számára

Magyarország nyílt junior moto­cross bajnoksága harmadik fordulóját rendezték meg Ácson. A versenyen Horváth Ádám, a Kanizsa Motocross SE 11 éves versenyzője is ott volt, és újra győzött.

Kerkai Attila

Horváth Ádám a győzelemért járó kupával Fotó: a szerző

Az idén a bajnoki címre hajtó ifjú motoros a korábbi fordulókban is diadalmaskodott, de annyi különbség mégis volt a mostani és a korábbi versenyek között, hogy végre jó idő és egy remekül előkészített pálya várta a fiatalokat. Horváth Ádám a 65 kcm-es kategóriában indulva mindkét versenyfutamban egy szlovén motorossal vívott hatalmas csatákat, de jó rajtokkal, remek versenyzéssel és kitűnő erőnlétének köszönhetően mindkét futamot, és így a versenyt is megnyerte.

Horváth Ádám a győzelemért járó kupával Fotó: a szerző

Mivel magyar ellenfele, akivel szoros versenyben voltak az összetett bajnoki címért, csak a második, illetve a harmadik helyen végzett, Horváth Ádám előnye 20 pontra nőtt az összetettben, és ezzel komoly lépést tett a végső győzelem felé. A bajnoki sorozatból három verseny van még vissza, azonban ezek majd csak az ősszel kerülnek megrendezésre. Addig azonban még számos csata vár a kanizsai versenyzőre, aki mostantól a szlovén és a horvát bajnoki futamokon, illetve Európa-bajnoki zónaversenyeken indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában