A hazai mérlegen nem rontanának

2019.05.10. 20:56

Az FC Nagykanizsa itthon, az Andráshida a bajnok vendége az NB III-ban

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának küzdelmeiből még négy forduló van hátra. A zalai csapatok közül sokkal kedvezőbb a helyzete az FC Nagykanizsának, amely a hatodik pozíciót foglalja el, a Tarr Andráshida viszont az utolsó, ám még van esélye rá, hogy megőrizze az NB III-as tagságát.

Kerkai Attila, Kühne László

Hetesi Patrik (balról, FCN) és társai újra idehaza játszanak

Fotó: Gergely Szilárd

Az Andráshida a legutóbbi fordulóban hazai pályán vesztett kiesési rangadón a Dunaharasztival szemben, a reményt pedig az táplálhatja, hogy rendkívül szoros az alsóház mezőnye. A 10-16. helyezettek között csupán 4 pont a differencia. Az Andráshidának vasárnap (17.00) nem éppen hálás ellenfél jut, hiszen a már bajnok Ajka vendége lesz. A csapatba visszatérhet a korábban eltiltott Kalamár Milán, Bailo Dávid, Nagy Zoltán hármas, ami mindenképpen erősítheti a hidaiakat. Ám miben reménykedik Dobos Sándor vezetőedző, ami vonatkozik a bennmaradás kérdésére is?

– Minden meccsünk arról szól, hogy megkapaszkodjunk az NB III-ban, de ezt már korábban is tudtuk – állapította meg Dobos Sándor. – Bízom a fiúkban, látva a meccseinket és az edzéseinket. Egy valami hiányzik, hogy a szerencse mellénk álljon, vagy legalább balszerencsénk ne legyen, ahogy volt erre már példa sokszor. Azt is tudom, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk, de mindent meg kell tenni azért, hogy céljainkat életben tartsuk.

Hetesi Patrik (balról, FCN) és társai újra idehaza játszanak Fotó: Gergely Szilárd

Vasárnap 17 órától az NB III nyugati csoportjának hatodik helyén álló FC Nagykanizsa a jelenleg a 14. és kiesőzónában lévő Mol Vidi FC II legénységét fogadja. Barna László együttese az előző fordulóban Komáromban a veresége ellenére sem muzsikált rosszul, ezúttal pedig egy olyan feladat előtt áll, melyet akár könnyebbnek is tekinthet, de messze nincs így.

– Senki nem tudta nagyon megverni a Mol Vidi II-t, szóval nem lesz könnyű dolgunk – mondta el a kanizsaiak szakvezetője, Barna László. – Van egy fiatal alapcsapatuk, melyhez most még nem tudjuk, hogy csatlakozik-e valaki az első csapatuk keretéből. Leírni semmiképpen sem szabad őket, nem szabad abból kiindulnunk, amit a tabella mutat. Mostanság a hazai mérlegünk kedvező, ezt persze nem szeretnénk megszakítani, az mindenesetre már kedvező előjel, hogy a keretből valamennyi játékosunkkal együtt tudtunk készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában