Túl sok veszteség érte őket tavaly

2019.05.27. 19:34

Az Andráshida búcsúja fájó, de nem váratlan

Dobos Sándor vezetőedző szerint nem érte villámcsapásként csapatát, a Tarr Andráshidát az NB III-as kiesés, mely egy fordulóval a szezon zárása előtt következett be. A másik zalai együttes, a Nagykanizsa FC viszont győzelemmel zárt hazai pályán vasárnap.

Kerkai Attila

A Pénzügyőr múlt heti legyőzése után még reménykedhettek a hidaiak (kékben)

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

Talán nem szerencsés párhuzamba állítani a két zalai gárdát, bár annyiban van „összefüggés”, hogy az újonc Nagykanizsa erősödött a 2018/19-es szezonra, az Andráshida viszont komoly veszteségeket könyvelt el tavaly nyáron.

A hidaiak most vasárnap a Puskás Akadémia II. vendégeként kaptak ki 2-1-re, míg riválisaik valósággal megtáltosodtak… Csak példaként: a múlt héten az Andráshida által legyőzött Pénzügyőr például 6-1-re nyert a biztos középcsapatnak számító Ménfőcsanak ellen, míg a Sárvár szintén hozta a három pontot a második Érd legyőzésével. Így az Andráshida velük ellentétben már nem reménykedhet a bennmaradásban, hiszen hátránya 4 pont, és már csak egy forduló maradt a szezonból.

Dobos Sándort, az egerszegiek vezetőedzőjét arról kérdeztük, mi miatt a legcsalódottabb most.

A Pénzügyőr múlt heti legyőzése után még reménykedhettek a hidaiak (kékben)
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

– Az élmény még nagyon friss – kezdte a tréner. – Láttunk már olyat, hogy a kiesés elől menekülő csapatok a végén korábbi átlagukat megduplázva gyűjtik a pontokat, és a riválisainkkal sajnos most is ez történt. Mindig közrejátszik egy csapat életében, hogy a közvetlen ellenlábasok miként szerepelnek. Van, hogy ez kedvez neki, de van, hogy nem…

Dobos Sándor azt is elmondta: fáj a kiesés, de villámcsapásként nem érhetett senkit. A mostani bajnokság során folyamatosan a kiesés elleni harc részesei voltak, a sorsuk pedig egy fordulóval a zárás előtt beteljesedett.

– Reálisan nézve látszott, hogy egy folyamat részesei vagyunk, de ez mélyebb elemzést igényelne, a mostani pillanat még nem alkalmas erre – folytatta a kérdésre, hogy hol követtek el hibákat. – Látszott, hogy nehéz szezonunk lesz, mert melyik NB III-as csapatot ne érintene negatívan, hogy nyolc meghatározó játékosa távozik. Nem mi küldtük el, de egyszerűen nem tudtuk megtartani őket, anyagi okokból. Bíztam benne, hogy a megmaradt állománnyal sikerülhet a bent maradás, de látni kell: a három csoportos NB III folyamatosan erősödik, ebben mi nem tudtunk versenyben lenni. Azt gondoltam, hogy majd tavasszal visszajön mindaz, ami az ősszel elúszott, de télen sem tudtunk erősíteni. Ez pedig döntő tényező volt. A szezon során a pályáról folyamatosan hiányzott 600-800 NB III-as meccs, ezt a rutint nem tudtuk kompenzálni.

Az FC Nagykanizsa csapata hazai záráson 2-0-ra győzött a Csepel ellen, a dél-zalaiak mindent elkövettek, hogy a papírformát érvényesítsék. A csepeliek kieső helyen állnak, de számukra még maradt matematikai esély. A Kanizsa biztosan a hatodik és sikerrel búcsúzott el ebben a szezonban a hazai pályától.

A vasárnapi utolsó fordulóban a Tarr Andráshida a Pápát fogadja, a Nagykanizsa a BKV Előre vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában