Díjugrató utánpótlást nevel

2019.04.15. 20:50

Finta Géza tanítványa korosztályos válogatott kerettag lett

A télen is keményen dolgoztak a helyi Kinizsi SK Lovasszakosztály tagjai és várják az idei folytatást. Tavaly tíz helyszínen, 48 versenyszámban állt starthoz Finta Géza tanítványával, Kókai Bálinttal.

Góth Imre

Kókai Bálint és Finta Géza újabb jó szezont remél

Fotó: Góth Imre

– Bábolnától Kiskunhalasig szinte az egész országot bejártuk tavaly, regionális és országos versenyeken vettünk részt ifjúsági és felnőtt számokban – kezdte a sportág ismert szakembere, Finta Géza. – Fiatal lóval kezdtem a szezont, a négyéves csikó az egész idény alatt kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott. Bizakodva nézek az előttünk álló évre és magasabb kategóriákban szeretnék rajthoz állni.

Fontos az utánpótlás-nevelés: az egyik ügyes tanítvány, Kókai Bálint már tavaly is szép eredményeket ért el.

Kókai Bálint és Finta Géza újabb jó szezont remél
Fotó: Góth Imre

– Tavaly sikeres, második szintű edzői vizsgát tettem, így már semmi akadálya, hogy teljes lendülettel elkezdjük a szezont – folytatta Finta Géza. – Bálint egész évben egyenletes teljesítményt nyújtott az ifjúsági és a felnőtt korosztályban is. Egy éve, a győri regionális díjugrató versenyen a 115 cm-es felnőtt számot összevetéssel megnyerte, majd a Némethy Tamás Emlékversenyen fölényesen, egyedüli hibátlan lovaglással, 160 cm-t teljesítve diadalmaskodott. Büszkeségemet tetézte, hogy 2017-ben ezt a számot én nyertem, így a kupa nálunk maradt, öregbítve lovas szakosztályunk jó hírnevét. Ősszel Bábolnán korosztályos válogatón indultunk. Két hibátlan pálya teljesítése után a Magyar Lovassport Szövetség a korosztályos keretébe beválogatta Bálintot. Most készülünk az ebben a hónapban esedékes vizsgára. Az itt elért eredmény függvényében akár nemzetközi versenyeken is indulhat majd. Megfelelő lóról is gondoskodtunk, újabb, jó képességű csikót szeretnék versenybe állítani, szeretném, ha folytatódna az eredményes szereplésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában