Olimpiai kerettagok is

2019.04.09. 19:12

A Zalaszám-ZAC atlétáival is számol a szövetségi kapitány

Kámán Bálint szövetségi kapitány a minap tette közzé a Magyar Atlétikai Szövetség közeli és távlati szakmai programját. A távlati cél legfontosabb eleme a 2023. évi, Budapesten tartandó atlétikai világbajnokság sikeres megrendezése és a magyar csapat jó szereplése.

Kerkai Attila

Szűcs Valdó az idei fedett pályás Európa-bajnokságon elődöntős volt 60 m gáton, és folyamatosan fejlődik, ahogyan Veiland Violetta (következő képen) is, ám ő még nem tart ott, mint klubtársa Fotó: ZH

Ám addig is több európai és világversenyen kell bizonyítani legjobb atlétáinknak és ebben, úgy tűnik, számít a szakmai vezetés az egerszegi versenyzőkre is. A Zalaszám-ZAC a magyar atlétikán belül az egyik fontos bázis, bizonyítja ezt, hogy eddigi eredményei alapján két zalaegerszegi atléta is bekerült az olimpiai válogatott keretbe. Szűcs Valdó a 110 m-es gátfutásban az olimpiai A-, míg Veiland Violetta súlylökésben az olimpiai B-keret tagja lett. A két olimpiai kerettag mellett az idei korosztályos világversenyekre további négy Zalaszám-ZAC fiatalra is számít a MASZ szakmai igazgatója. Takács Dóra diszkoszvetésben, Dienes Mátyás, Baki Barnabás és Nagy Pálma pedig rövidtáv- és váltófutó számokban tagja a magyar válogatott kereteknek.

Szűcs Valdó az idei fedett pályás Európa-bajnokságon elődöntős volt 60 m gáton, és folyamatosan
fejlődik, ahogyan Veiland Violetta (következő képen) is, ám ő még nem tart ott, mint klubtársa Fotó: ZH

 

A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club elnöksége nemcsak sportolóira, hanem szakembereire is büszke – tudatta velünk a kerethirdetés apropóján Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője. Kámán Bálint 18 éves koráig az egyesület ifjúsági válogatott kerettag gátfutója volt.Az egyetem elvégzése után a Magyar Atlétikai Szövetség munkatársa lett különböző beosztásokban. A tavalyi évben nevezte ki a MASZ elnöksége a sportág sportszakmai igazgatójává, ami a szövetségi kapitányi tisztséget jelenti. Édesapja, Kámán Ferenc, a ZAC vezetőedzője már korábban is szerepet vállalt a magyar válogatottak körül edzőként, technikai vezetőként. Jelenleg ő a Sport XXI. program országos koordinátora. Bella Attila, a klub korábbi felnőtt válogatott atlétája, technikai vezetője, szakosztály-vezetője kiváló szakmai és szervezői munkája elismeréseként pedig a Nyugat-Dunántúl atlétikai életének vezetője, koordinálója lett.

Szakály István ügyvezető igazgató elmondta lapunknak, nagyon büszke arra, hogy a város vezetői mellett a szponzorok is minden segítséget megadnak ahhoz, hogy sportolóik, az utánpótlásukban pallérozódók megbízható feltételek között készülhessenek feladataikra.

Az atlétikai szezonkezdet pedig lassan itt van. A hagyományos idénynyitó viadalt, az EuroGeo Kupát, egyben Zalaegerszeg város nyílt bajnokságát április 27-én rendezik meg az egerszegi Városi Sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában