A felsőházért a hazai meccseket hozni kell

2019.03.01. 20:51

Szombaton a ZTE KK a Kaposvárt fogadja

Megkezdi „márciusi hadjáratát” a felsőházért a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. Bencze Tamás együttesére hét találkozó vár ebben a hónapban, amelynek a végére kiderül: a felső-, vagy a középházban folytatják. Szombaton (18.00) az első ellenfél a Kaposvári KK lesz az egerszegi sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya a labdával. Mostantól maximális összpontosításra van szükség a célok érdekében Fotó: PU/Zalai Hírlap

Az NB I A csoportos férfimezőny bajnoki fordulóban utoljára február elején lépett pályára. Közben megrendezték a Magyar Kupa döntőjét, a ZTE KK-ra pedig az Alpok Adria Kupa-negyeddöntő is várt, amelyből végül vesztesen jött ki. Ám itt a folytatás, amit a ZTE KK az ötödik helyről kezdhet meg, és van realitása annak, hogy az alapszakasz végén a zalaiak elérjék a felsőházat. Először arról kérdeztük Bencze Tamást, a ZTE KK vezetőedzőjét, ő mennyire tartja reális elképzelésnek csapata számára, hogy oda is érjen.

– Az eddigi fordulókban azért dolgoztunk, hogy mostanra még legyen esélyünk kiharcolni a felsőházi folytatást – mondta a szakvezető. – Ahogy az eredmények alakultak, felértékelődtek az idegenbeli győzelmeink, amiből eddig négy van. Mostantól viszont az itthoni találkozóinkat hozni kell. Amennyiben ez nem sikerülne, akkor szükség lesz további idegenbeli bravúrra, hogy az öt között legyünk. A feladat adott, a hazai meccseket hozni akarjuk, és meg akarjuk ragadni az esélyt, hogy az öt között zárjunk. A kérdésre válaszolva: reális elképzelésnek tűnik ennek a kivitelezése.

Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya a labdával. Mostantól maximális összpontosításra van szükség a célok érdekében Fotó: PU/Zalai Hírlap

Szombaton a Kaposvár lesz az első ellenfél ebben a hetes sorozatban, s azért harcol, hogy a középszakaszra bent legyen a középházban. Az egerszegiek szerda reggel értek haza Gliwicéből, az Alpok Adria Kupa-mérkőzésről.

– Mostanra fizikálisan túl vagyunk a meccsen és az utazáson is, a péntek pedig arról szól, hogy fejben is élesítsük magunkat – mondta Bencze Tamás. – A legfőbb gondot az jelentette Gliwicében, hogy az elején nem védtük elég keményen a kinti dobásokat. Fontos lesz ez a Kaposvár ellen is, hogy rögtön a kezdés után megfelelően működjön a védekezés, hiszen a somogyiaknak is vannak nagyon jó kinti dobóik… Azt gondolom, hogy a csapatvédekezéssel eddig sem volt gond, de ezen belül, az egyéni felelősség tekintetében akadtak kihagyások. Ezen kell változtatni, ami viszont már nem gyakorlás kérdése, s bízom benne, hogy a koncentráltsággal már nem lesz gond.

Bagó Martin lázas betegséggel küzd, az ő szerepeltetése kérdéses a szombati meccsen. Papp Péternek pedig még pihennie kell, így kihagyja volt csapata elleni meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában