Hazai vereség

2019.03.02. 20:03

Szenvedett a ZTE KK, kaposvári diadal született

Szombaton közel egy hónapos bajnoki szünetet követően ismét hazai pályán lépett pályára a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata. Az egerszegiek vendége a Kaposvári KK volt, amely alaposan meglepte a ZTE KK és megnyerte a mérkőzést!

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK – Kaposvári KK 85-96 (33-36, 14-26, 13-13, 25-21)

Zalaegerszeg, 1900 néző. Jv.: Kapitány, Boros, Kovács N.

ZTE KK: Ware 26/18, Thompson 23/6, Green 14/3, Szabó Zs. 8, Agafonov 11. Csere: Durázi 4, Gulyás, Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kaposvári KK: Ubilla 19/9, Johnson 28/12, Markovic 9/3, Heindlein 17/3, Spica 8. Csere: Pusthavar 9/3, Baki, Halász 2, Harazin 4, Hock. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Gyakorlatilag megtelt a vendégszektor a szombat esti mérkőzésre, hiszen nagyon sok kaposvári drukker érkezett Zalaegerszegre. Ami egyáltalán nem tett rosszat a hangulatnak, hiszen a hazai hívek is szépen megtöltötték a maguk szektorait. Telt házról csak azért nem lehetett beszélni, mert némi foghíj akadt, ám közel „minden hely elkelt”…

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE KK a felsőház, míg a Kaposvár a középház eléréséért harcol, ám mindez semmi különbéget nem jelent, hiszen a tét ugyanaz, vagyis egy fontos cél elérése. Kisebbfajta dobópárbaj kezdődött rögtön a kezdés után, hiszen két perc játék után 9-7 állt az eredményjelzőn. A korábbi egerszegi játékmester, Emmanuel Ubilla, aki most a somogyiakat erősíti, kimaradt ebből, de a társak folytatták. Ahogy az egerszegiek is, és öt perc játék után 19-16-ra vezetett a ZTE KK. Unatkozni nem kellett, Ubilla is beköszönt, aki egyenlített (25-25). A kérdés az volt, hogy meddig folytatják mindezt, hiszen a ZTE 75, míg a Kaposvár 92 százalékos hatékonysággal dobott eddig a pillanatig. A somogyiak mutatója javult tovább, hiszen 25-30-ra elléptek, ami annyit tett: ahány dobás, szinte annyi kosár… Ez az időszak nem a védekezésről szólt. Ám a második negyedben sem tudta keményíteni védekezését a hazai csapat, (33-40), így Bencze Tamásnak egy percnyi játék után időt kellett kérnie, mert ha minden így marad, az egyenlő lesz a vereséggel. Ám sok minden nem változott. Az egerszegiek mintha ólomlábakon jártak volna, a vendégek meg szerezték a pontokat és nagyon meglógtak (35-48). Az egerszegi kulcsjátékosok közül Agafonov és Szabó is formán kívül játszott, de mondhatjuk, hogy a többiek sem hozták azt, amit korábban megszoktunk tőlük. A Kaposvár vezetett már 19 ponttal is (39-58), s innen kellett volna valahogy visszaverekednie magát a ZTE KK-nak. Ami az első félidőben látottak alapján igencsak komoly kihívásnak tűnt.

A második félidőben érezhetően szorosabban kezdett el védekezni a ZTE KK, amivel azt elérte, hogy a Kaposvár már nem szerzett annyi pontot. Csakhogy, a hazai oldal sem, így nehezen olvadt a különbség (53-66). Thompson kosarai jól jöttek, de 7 perc játék után ebben a negyedben 9-6 volt a kosárarány, ami az első félidőre visszagondolva, egészen valószínűtlennek tűnt… Igazi, „verekedős” meccs lett a találkozóból, de hazai szempontból még volt remény (58-68), bár az utolsó tíz percre megint 15 pont hátrányt kellett volna eltüntetnie a házigazdának. A ZTE KK viszont képtelen volt kontrollálni a mérkőzés menetét, hiszen inkább a Kaposvár akarata és elképzelése érvényesült, amely újra 20 ponttal vezetett (61-81). Úgy tűnt, hogy a Johnson és Ubilla által vezérelt Kaposvár innentől simán lehozza a meccset, de zalai oldalon Ware és Thompson visszahozta csapatát 76-83-ra. Sőt, öt pont lett a különbség (80-85) és volt még három perc vissza. Most a Kaposvár kereste korábbi önmagát az utolsókig küzdő ZTE KK ellen. Pusthavar hármasával aztán újra tíz pont lett a különbség (80-90), Ware kosarai még tartották a reményt a hazai nézőkben, de kitartott a kaposvári előny. Győzött a vendégcsapat, s talán fáj kimondani, de a meccs egészét nézve teljesen megérdemelten a sikere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában