Légfegyveres Európa-bajnokság

2019.03.24. 13:34

Somogyi Péter Eb-bronza a légpuskás csapattal

Vasárnap már csak a csapatok éremcsatái maradtak hátra az Eszéken zajló 10 m-es légfegyveres Európa-bajnokságon. Magyar és zalai szempontból még két csapatunkért lehetett szorítani, melyek közül a Somogyi Péterrel (ZTE Sportlövész Klub) felálló férfi légpuskás csapatunk bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Somogyi Péter (középen) csapatbronzzal térhet haza

Fotó: Zalai Hírlap

A nap a női légpisztolyos együttesek elődöntőivel indult, az előző nap egyéniben bronzérmet szerzett Major Veronika (BEFAG Keszthely Erdész LK) mellett Egri Veronika, és Siker Renáta alkotta magyar csapat végül kikapott az ukránoktól, így a folytatásban a bronzért lőhetett. Az éremszerzés elmaradt, ugyanis az orosz együttes 16-12-re győzött a mieink ellen, így női légpisztolyos együttesünka 4. helyen végzett.

Somogyi Péter (középen) csapatbronzzal térhet haza
Fotó: Zalai Hírlap

Nem sokkal a hölgyek után a férfi légpuskások következtek. A ZTE SK versenyzője, Somogyi Péterrel, valamint Péni Istvánnal és Sidi Péterrel felálló magyar csapat az elődöntőben Szerbiától kikapott. A bronzmérkőzésen a magyar együttes a fehéroroszokkal mérkőzhetett és a mieink magabiztos versenyzéssel megszerezték a bronzot. Ugyanúgy, ahogy tavaly, az Eb-t pedig a felnőtteknél két bronzzal zárta a magyar küldöttség és milyen jó kimondani, mindkét érem Zalába (is) került!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában