Mostantól a jelszó már az: mindent bele!

2019.03.29. 20:15

Az NB II éllovasa, a ZTE FC vasárnap a Soroksárt fogadja

Négypontos előnnyel várja a bajnokság folytatását a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, de ahogy az a kéthetes szünetben is elhangzott az egerszegiek részéről, egyelőre még szó sincs ünneplésről. Sőt, nagyon kemény sorozatot kezd a csapat, és Dobos Barna vezetőedző a vasárnap 17 órakor kezdődő Soroksár elleni hazai találkozót is rangadónak tekinti.

Kerkai Attila

Farkas Balázs (jobbról) lábában benne van a gól, ami mindenképpen kell a sikerhez

Fotó: Katona Tibor

A labdarúgó NB II-ben listavezető ZTE FC a kéthetes szünetben az FTC-vel játszott felkészülési meccset (2-2), közben gyógyultak a sérültek. A legutolsó, Dorog elleni meccsen Bolla Bendegúz és Babati Benjamin megsérült, a szakvezető a folytatás előtt az ő állapotukról is beszélt, ám elsőként azt kérdeztük tőle, hogy a terveknek megfelelően használták-e ki a pauzát.

– Eleve nem pihenésre szántuk ezt a két hetet, hanem a feltöltődésre, hiszen komoly sorozat után voltunk – kezdte evvel a beszélgetést Dobos Barna. – Ahogy akkor is említettem, az FTC elleni mérkőzés is már a Soroksár elleni bajnokira történő felkészülést szolgálta. Az újabb ellenfélről tudjuk, hogy a tavaszi eredmények alapján mögöttünk a második legeredményesebb csa­pat a mezőnyben. Ráadásul olyan ellenfél érkezik, amelynél azt is elmondták, hogy nem veszíteni jönnek Egerszegre…

Természetesen a győzelem a célja a vasárnapi találkozón a ZTE-nek is, viszont ha már említettük a sérüléseket, erre is rákérdeztünk a szakvezetőnél, hogy kikre számíthat.

Farkas Balázs (jobbról) lábában benne van a gól, ami mindenképpen kell a sikerhez
Fotó: Katona Tibor

– Ez a sorozat kissé megtépázott bennünket, de már szinte mindenki hadra fogható – válaszolta a vezetőedző. – Babati Benjamin játéka persze kérdéses, ő részleges combizomszakadást szenvedett, Bolla viszont már teljes értékű munkát végezhet. Arra is jó volt ez a két hét, hogy a kisebb és nagyobb sérüléseket kiheverjük.

Komoly sorozatot említett a vezetőedző, de komoly sorozat vár még a ZTE FC csapatára. Kilenc találkozó van vissza a zárásig, a jövő héten pedig talán a legfőbb rivális, a Gyir­mót vendége lesz a csapat. Dobos Barna is úgy véli, hogy nem jutottak még túl a nehezén.

– A célunk érdekében minden mérkőzés fontos, közben kezdünk beérni a bajnokság hajrájába – állapította meg Dobos Barna. – Van egy bizonyos pontszám, amit szeretnénk elérni, ami elegendő már a feljutáshoz, ezt szeretnénk minél előbb teljesíteni. Most vasárnap a Soroksár ellen is kell a plusz három pont, de közben én azt is szeretném látni, hogy a csapat játéka folyamatosan fejlődik, ami mutatná az erőnket is. Tudjuk, hogy milyen sorozat előtt állunk, fogynak a fordulók és ott vagyunk az ajtóban… Én azt is szeretném, ha a közönség minél nagyobb számban támogatna bennünket, hiszen ha sokat vannak a lelátón, az nekünk is segít. Három fontos meccs elé nézünk, és komolyan kell a segítség. Úgy is fogalmazhatok: mindenkitől, mindent bele!

A labdarúgó NB II 30. fordulójának programja. Vasárnap, 16.00: Siófok–Balmazújváros, Budaörs–Kazincbarcika, Cegléd–Gyirmót FC, Monor–Dorog, Mosonmagyaróvár–Budafok. 17.00: Vasas–Vác FC, Csákvár–Tiszakécske, ETO FC Győr–Kaposvár, Békéscsaba–Nyíregyháza, ZTE FC–Soroksár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában