Két hazai siker a 19. fordulóban

2019.03.17. 19:30

A Zalaszentgrót egy szerencsés öngóllal vitte el a három pontot Szepetnekről

ZALAEGERSZEG A hét végén a 19. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztályban.

A Zalaszentgrót játékosa, Lampert Bálint (sárgában) tartja a labdát a szepetneki Szabó Ábel mellett a két csapat vasárnapi, 3-2-es vendéggyőzelemmel véget ért mérkőzésén Fotó: Gergely Szilárd

Hévíz–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 4-0 (2-0)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Varga P.

Hévíz: Ruzsik – Szi-Péter J. (Meidl), Baráth, Giber, Török (Horváth L.), Horváth M., Nedelkó (Tóth G.), Szi-Péter Zs., Pajor, Varga M. (Péntek), Vass Edző: Damina László.

Kiskanizsa: Parragi – Póka, Piecs, Sznopek, Lukács, Nagy, László (Kránicz), Varga K. (Jagarics), Horváth G., Gerencsér (Vereb), Rácz. Edző: Lukács István.

A mérkőzés első percétől fogva a hévízi csapat uralta a játékot, magához ragadta a kezdeményezést, támadólag lépett fel. Az első gól a 10. percben esett az addig kihagyott három gólhelyzet után. Török büntető­ből szerzett vezetést, majd a 23. percben egy bal oldali akció után a középre centerezett labda a vendégvédők lábai között pattogva ismét Török elé került, aki a bal alsóba helyezte a játékszert, 2-0. A második félidőben Meidl egy szép kombináció után a 16-oson belül Pajornak passzolt, aki az üres kapuba gurított, 3-0. A negyedik gólt a 60. percben Török lőtte, aki ezzel megszerezte önmaga harmadik találatát. Az első tavaszi hazai mérkőzésen a javuló formát mutató hévízi játékosok esélyt sem adtak a Kiskanizsának a pontszerzésre.

Gólszerzők: Török (3), Pajor. Jók: Török, Pajor, Varga M., Szi-Péter Zs., Meidl, ill. Parragi, Piecs, Lukács, Rácz.

Szepetnek–Zalaszentgrót

2-3 (0-0)

Szepetnek, 120 néző. Jv.: Hegedüs M.

Szepetnek: László – Kollár, Kozári, Kotnyek, Szabó Á. (Pati), Takács, Nagy, Kiss, Petanovics (Szabó B.), Horváth M. (Völgyi), Cs. Horváth G. (Kobra). Edző: Domján László.

Zalaszentgrót: Tóth – Lampert, Horváth D., Sümegi (Kovács), Gájer P. (Nagy), Farkas, Ferenczi (Liegler), Horváth B., Csik, Balogh, Gájer F. Edző: Jankovics Péter.

A mérkőzés elején mezőny­játék folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hazaiak többet birtokolták a labdát, a vendégek kontratámadásokra építettek. A hazai kapusnak többször bravúrral kellett hárítania. A második félidőben a Szepetnek átvette a játék irányítását, ám egy védelmi megingást kihasználva Gájer Péter szerzett vezetést a Zalaszentgrótnak. Hét perccel később, egy szöglet után szintén Gájer Péter megduplázta a szentgrótiak előnyét. Két perc múlva Kobra szépített, majd rövid idő múlva Völgyi kiegyenlített. A hazaiak a továbbiakban is rohamoztak, és úgy nézett ki, hogy meg is nyerhetik a mérkőzést, amikor egy szerencsétlen öngóllal a Zalaszentgrót ismételten vezetést szerzett, és elvitte a három pontot.

Gólszerzők: Kobra, Völgyi, ill. Gájer P. (2), Szabó Á. (öngól). Jók: László, Takács, Kollár, ill. Farkas, Horváth B., Horváth D., Gájer P. Kiállítva: Kiss J. (89.), ill. Gájer F. (89.). U19: Szepetnek–Zalaszentgrót 4-0.

A Zalaszentgrót játékosa, Lampert Bálint (sárgában) tartja a labdát
a szepetneki Szabó Ábel mellett a két csapat vasárnapi, 3-2-es vendéggyőzelemmel
véget ért mérkőzésén Fotó: Gergely Szilárd

ZNET-Telekom Becsehely–Technoroll Teskánd 1-3 (1-3)

Becsehely, 50 néző. Jv.: Novák R.

Becsehely: Szekeres – Horváth F., Pintér, Fási, Kanizsai (Süte), Török, Földesi, Kovács D., Balassa, Navracsics, Molnár M. Edző: Mutter Attila.

Teskánd: Kozma – Gulyás, Karvalics (Ágoston), Németh N. (Szekeres), László (Czömpöl), Magyar, Major, Bedő, Balogh A., Pergel, Czene (Károly). Edző: Pergel Attila.

A mérkőzés összképét tekintve a hazai csapat nem érdemelt vereséget, de az első játékrészben egy nyolcperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a vendégek elvigyék mind a három bajnoki pontot.

Gólszerzők: Molnár M., ill. Balogh A., Németh N., László. Jók: Kovács D., Horváth F., Balassa, ill. Pergel, Németh N., Bedő. U19: Becsehely–Teskánd 0-2.

Creaton-Lenti TE–Kinizsi SK Gyenesdiás 2-4 (0-0)

Lenti, 150 néző. Jv.: Major Zs.

Lenti TE: Balogh B. – Porédos, Mihalecz (Mayer), Sárkány, Kiss K., Balog, Lovrencsics, Horváth L. (Lukács), Horváth A., Soós, Dolmányos. Edző: Szarka Péter.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Tóth R. (Kocsis), Tarnóczai, Hegyi, Szőcze, Pálfi, Acél, Bolla, Kovács D., Balogh G., Kiss B. (Székács). Edző: Kocsis Norbert.

Az első félidőben a hazai csapat támadóan futballozott, de gólszerzési lehetőségeit kihagyta. A vendégeknek is adódtak helyzeteik kontrákból. A második játékrészben, az 56. percben már 2-0-ra vezetett a Lenti, majd a hazai csapat úgy gondolta, hogy már megnyerte a találkozót, amire a vendégek a mérkőzés 68. percétől rácáfoltak, és kontratámadásaikból gólokat szerezve megfordították a találkozót.

Gólszerzők: Mihalecz (2), ill. Pálfi (2), Székács, Hegyi. Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Lenti–Gyenesdiás 5-0.

Zalalövő–Flexibil-Top Zalakomár 0-0

Zalalövő, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Zalalövő: Dóra – Penczák, Gyenese, Cser, Cseresnyés, Tóth G., Zsoldos At., Sipos, Kellner, Darabos (Végh), Flander (Pásztor). Edző: Vaspöri Zoltán.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Takács, Nagy A., Kuti, Horváth J. (Losonczi), Madarász, Horváth Zs., Daróczi, Vincze G., Mészáros, Kovács A. Edző: Nagy Attila István.

A ZTK mezőnyfölényben játszott, de ez semmit nem ért, mert a hazai gárda rendkívül gyenge támadójátékkal rukkolt elő. Sőt, Dóra védései kellettek ahhoz, hogy a vendéglátók otthon tartsanak egy pontot a rendkívül motiváltan küzdő komáriak ellen.

Jók: Dóra, ill. Horváth J. Kiállítva: Daróczi (84., Zalakomár). U19: Zalalövő–Zalakomár 3-3.

Olajmunkás Gellénháza–Csács-NSE 3-2 (1-1)

Gellénháza, 100 néző. Jv.: Iványi G.

Gellénháza: Osbáth – Horváth P., Papp, Horváth B., Bognár (Szántó), Nagy B. (Nagy Z.), Szabó B. (Propszt), Odonics, Horváth L. (Dávid), Nagy D., Czibor. Edző: Bencze Péter.

Csács-NSE: Jahic – Vizsy Á. (Egyed), Szabó, Hadrik, Szente, Németh B., Vizsy B., Luter (Friss), Deák, Németh A., Kónya. Edző: Kovács László.

Nagy Dániel csukafejesére Kónya Szilárd szép lövése volt a válasz, így hiába játszott fölényben, dolgozott ki számos gólhelyzetet a hazai csapat, mégis egyenlő állással vonulhattak szünetre a felek. Fordulás után továbbra is az Olajmunkás irányította a játékot, mégis a vendégek jutottak előnyhöz Friss révén. A hajrában aztán Szabó Bence szöglete, illetve büntetője döntött, így ha nehezen is, de sikerült nyernie a Gellénházának a szívósan küzdő vendégek ellen.

Gólszerzők: Nagy D., Szabó B. (2, egyet 11-esből), ill. Kónya, Friss. Jók: Horváth P., Horváth B., Szabó B., Nagy D., ill. az egész csapat. Kiállítva: Odonics (83., Gellénháza). U19: Gellénháza–Csács-NSE 3-1.

Police-Ola–Femat Csesztreg 0-4 (0-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Lakics P.

Police-Ola: Szilasi – Papp D. (Sonkoly), Igazi, Lukács P., Kócza (Csiszár), Lukács B., Kovács B., Bognár, Erdélyi, Balogh G. (Vass), Varga Sz. Edző: Czigola Zsolt.

Csesztreg: Csuk – Pál (Horváth R.), Nagy R., Szekeres, Horváth Ro., Kancsal, Nagy N., Pethő Já., Kiss Bá., Molnár G., Pesti (Kiss Ba.). Edző: Németh Imre.

Az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a hazai csapat a jó erőkből álló Csesztregnek, ez azonban gólokban nem mutatkozott meg, pedig a lehetősége megvolt rá a Police-Olának. A vendégek egy hazai megingást kihasználva szereztek vezetést az első félidőben. A második játékrészben a második bekapott gól után a hazaiak kicsit hitehagyottá váltak, és az erő is elfogyott, ezért alakult ki ez a viszonylag nagy arányú vereség a hazai csapat szempontjából.

Gólszerzők: Pethő, Nagy N., Kiss Ba., Kiss Bá. Jók: Varga Sz., Bognár, ill. Nagy N., Nagy R.

FC Keszthely–Semjénháza 0-1 (0-0)

Keszthely, 150 néző. Jv.: Siket L.

Keszthely: Gujgiczer – Hudop, Nagy M., Lajtai, Pál, Marton, Németh A., Meszlényi, Keveházi, Páncsics, Reizmüller (Soós). Edző: Horváth Gábor.

Semjénháza: Szakmeiszter – Kovács P., Szollár, Horváth M., Pál Mi., Orbán, Orsós, Novák, Dömötör, Pápai, Pál Ma. Edző: Németh István.

Mindjárt az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, de a hazaiak hősiesen és nagyon jól védekeztek. Hiába rúgott hét szögletet a Semjénháza, gólt nem tudtak elérni belőle. A szórványos hazai ellentámadások kevés gólveszélyt jelentettek. A második félidőben a vendégcsapat agresszíven letámadott, sokszor megszerezte már az ellenfél térfelén a labdát, és egy ilyen labdaszerzés után a 65. percben belőtte a győztes gólt. Az utolsó negyedórában a hazai csapat megpróbált egyenlíteni, de Keveházi fejese jó helyzetben mellé szállt. A jobb játékosokból álló Semjénháza megérdemelten vitte el a három pontot a hősiesen küzdő Keszthely otthonából.

Gólszerző: Dömötör. Jók: Gujgiczer, Marton, Keveházi, Meszlényi, Németh A., ill. az egész csapat. U19: Keszthely–Semjénháza 2-4.

Tudósítottak

Bartusch Géza (Gellénháza), Harmat János (Szepetnek), Herczeg Imre (Zalalövő), Koczfán Petra (Hévíz), Kosár Lajos (Lenti), Kovács József (Police-Ola), Mutter Attila (Becsehely), Németh István (Keszthely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában