Birkózás

2019.03.26. 19:15

A tófeji lányok két aranya mellé további érmek kerültek

Somogyjádon serdülő korosztályú birkózók találkoztak, hogy leány és kötöttfogású országos minősítő versenyen döntsenek a helyezésekről. 

Kerkai Attila

A tófeji éremszerző lányok a somogyjádi viadal után

Fotó: Tófeji SE

A versenyhétvége mindkét napján érmet szereztek a zalai birkózók. Ez a viadal volt a háromfordulós minősítő versenyek második állomása, ahol serdülő korú birkózók harcoltak a minősítőpontokért és a válogatottságért. A Tófej Kerámia SE leány birkózói remekeltek, 33 kg-ban Bóha Angéla arany-, míg Gáll Fanni ezüstérmet szerzett. Ugyanígy a +66 kg-ban Varga Fruzsina első, míg Tóth Ramóna a második helyen végzett. A kiváló teljesítmény a csapat pontversenyben 2. helyet ért a Tófeji Kerámia SE-ének.

A tófeji éremszerző lányok a somogyjádi viadal után
Fotó: Tófeji SE

A fiúknál a Zalaegerszegi Birkózó SE érmét Farkas Benjámin szállította. A kötöttfogásúak 85 kg-os mezőnyében az egerszegi fiú a dobogó második fokára állhatott fel.

Farkas Benjamin
Fotó: ZBSE

A tófeji versenyzőket Szanati József és Paucsa Marcell, a zalaegerszegieket Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland és Berzicza Ferenc edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában