harcra készülnek

2019.02.19. 20:00

Magyar Kupa: A Soroksár otthonában kezd a 16 között az Andráshida

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első találkozóit rendezik a héten, a mezőny zalai tagja, a Tarr Andráshida a Soroksárral harcol a továbbjutásért. A párharcban a nyitány ma 14 órától következik a Haraszti úton, ahová nem túl jó előjelekkel utaznak a hidaiak. Ám így sem várják feltett kézzel a fellépést.

Kerkai Attila

Egy NB II-es ellenfelet – a Nyíregyházát – kiejtett már ebben a sorozatban az Andráshida

Fotó: Katona Tibor

A Magyar Kupában még soha nem jutott el a legjobb 16 közé az Andráshida. Az ősszel az Érd elleni MK-találkozó volt a zalaiak utolsó tétmérkőzése, most pedig az NB II-es Soroksár ellen nyitja a tavaszt a gárda, ugyancsak a kupában. Dobos Sándor, a zalaiak vezetőedzője nem szolgált túl jó hírekkel a szerdai találkozó előtt, de nyomatékosította: a nehézségeik ellenére bíznak egy olyan eredmény elérésében, ami után a jövő heti visszavágón (február 27., 13.00) még lesz esélyük továbbjutni.

– Nehéz lesz… – kezdte keddi esélylatolgatását Dobos Sándor. – Amúgy is nehéz történet lenne, hiszen mégiscsak egy magasabb osztályban lévő ellenféllel találkozunk. Ráadásul a keretünkben éppen csak egy kezdőcsapatnyi felnőtt játékos van, úgyhogy fiataljaink közül is lesz, aki szerephez jut majd. A sérülésekkel és betegségekkel nem számoltunk, amikor elkezdtük a felkészülést a tavaszra, de ez van, ezt kell megoldanunk.

Egy NB II-es ellenfelet – a Nyíregyházát – kiejtett már ebben a sorozatban az Andráshida Fotó: Katona Tibor

A csapatkapitány Simonfalvi Gábor ráadásul még eltiltott lesz ezúttal. A felkészülés elején Kovács László térdszalagja szakadt el, műtétre vár, utána Jóna Bálint arccsonttörést szenvedett, míg Horváth Dániel kéztörése miatt nem tudott még beszállni a játékba. És megtudtuk, Bailo Dávid elhúzódó sérülése – emiatt cserélte le őt Lendván a vezetőedző – is olyan, hogy a tréner nem kockáztatja meg szerdán a játékát. A fiatal Szinyay Bende­gúz pedig, aki a felkészülési meccseken már játszott, a héten lázas beteg.

A Lipcsei Péter vezette ellenfél túl van már három tavaszi bajnokin – vajon ez mennyit számít?

– Egyértelműen előnyt jelent az ellenfélnek, de alapból is előnyben van velünk szemben a Soroksár, hiszen ismert játékosaik vannak, és osztály­különbség van közöttünk – vá­laszolta Dobos Sándor.

– Azonban nemcsak tapasztalatot akarunk szerezni – persze ez is fontos –, hanem szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy maradjon még esélyünk a jövő heti hazai visszavágóra. Csak védekezéssel ez nem sikerülhet, bátornak is kell lennünk, ám a stabilitást meg kell tartanunk a jó eredményhez. A kupa mindig kicsit más, erre mondják, bármi megtörténhet. Eljutottunk eddig, ez öröm a számunkra, hiszen a legjobb 16 között szerepelhetünk. Az biztos: úgy akarunk futballozni, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában