Somogyban állt rajthoz

2019.02.21. 20:00

Lebics István, a zalalövői fogathajtó megvédte címét

Megvédte tavalyi címét, azaz újra első helyen végzett a minap Kaposvárott megrendezett fedeles fogathajtó versenyen Lebics István, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület hajtója. A zalai sportoló egyedül képviselte megyénket a versenyen.

Gyuricza Ferenc

Lebics István a bakon egy tavalyi fogathajtó versenyen. Magasra tették a lécet, hiszen a zalai fogathajtósport legjobb eredményét produkálták 2018-ban

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Kaposvári Lovasakadémia SC által megrendezett, hagyományos versenyen Lebics István a megszokott versenyszámában, kettesfogat-hajtásban indult, és tizennyolc nevező alkotta mezőnyben végzett az élen. Már a kétfordulós alapszakaszban is remek teljesítményt nyújtott, ám annak végén még csak a negyedik helyen állt.

Lebics István a bakon egy tavalyi fogathajtó versenyen. Magasra tették a lécet, hiszen a zalai fogathajtósport legjobb eredményét produkálták 2018-ban Fotó: Gyuricza Ferenc

A végső helyezéseket eldöntő összevetésben aztán brillírozott, nemcsak a legjobb időeredménnyel ért célba a 70-szer 30 méteres, 12 akadályt (köztük két maraton típusú kaput) tartalmazó pályán, de verőhibát sem vétett, így megvédte bajnoki címét.

Lebics Istvánnak egyébként ez a kaposvári volt az idei első versenye, melyen a tavalyi eredményeihez méltó módon szerepelt. Mint annak idején beszámoltunk róla: a zalalövői fogathajtó tavaly az országos bajnoki döntőt is megnyerte a sportágában, míg csapattársával, Szalár Róberttel közösen a megyék bajnokságában ugyancsak az élen végeztek. Ezzel pedig a zalai fogathajtó­sport eddigi legjobb eredményét érték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában